De wereld van het geld eenvoudig uitgelegd
Boek

De wereld van het geld eenvoudig uitgelegd ([2021])/ geschreven door Eddie Reynolds, Matthew Oldham en Lara Bryan, illustraties van Marco Bonatti ; editor Alex Frith ; Nederlandse vertaling [uit het Engels]: Kitty Polderman

Wat is geld? Hoe werkt een bank? Maakt geld gelukkig? Lees van alles over de wereld van het geld. Met talloze stripjes, infographics en gekleurde illustraties. Vanaf ca. 10 t/m 14 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Rijk geïllustreerd handboek voor tieners over geldzaken. De informatie is rijk, bestrijkt brede vragen, maar zoomt ook in op tal van detailkwesties met betrekking tot de geldwereld. Daarbij is die informatie op kleurrijke wijze vormgegeven aan de hand van illustraties, stripjes, infographics, geschematiseerde inzichten en digitale geldwegen. De publicatie is actueel en schuwt het niet om in te gaan op moreel-ethische kwesties rondom geld. De inhoud kent een hoge begripsstandaard. Echt in de wereld van het geld geïnteresseerde kinderen kunnen hun hart ophalen op tal van terreinen: de geschiedenis van het geld, waarvoor wordt geld gebruikt, hoe wordt geld gemaakt, wat is bezit en wat is schuld, de waarde van geld, moderne betalingsvormen, de wereld van de cryptomunten, geld verdienen, de rol van de overheid op geldgebied. Prachtuitgave, compleet met register en verklarende woordenlijst; oorspronkelijk Engelstalig - vertaald in adequaat Nederlands. De beste publicatie rond dit onderwerp van de afgelopen jaren. In dezelfde opzet verschenen 'De wereld van de politiek eenvoudig uitgelegd'* en 'De wereld van het ondernemen eenvoudig uitgelegd'**. Vanaf ca. 10 t/m 14 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044760392 | 126 pagina's

Titel De wereld van het geld eenvoudig uitgelegd
Uniforme titel De wereld van het Geld
Auteur Eddie Reynolds
Secundaire auteur Matthew Oldham ; Lara Bryan ; Marco Bonatti ; Alex Frith ; Kitty Polderman
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, [2021]
Overige gegevens 126 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: Money for beginners. - London : Usborne Publising Ltd, 2019
ISBN 9789044760392
PPN 434436720
Rubriekscode 345.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Geld
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Geld