De Toverfluit
Boek

De Toverfluit (juli 2021)/ met illustraties van Jessica Courtney-Tickle, vertaling [uit het Engels]: Maeike de Wolff-Russchen

Prins Tamino gaat op zoek naar prinses Pamina. Hij verleidt iedereen met zijn toverfluit. Zullen ze samen kunnen ontsnappen? Royaal prentenboek naar de bekende opera De Toverfluit, met grote kleurenillustraties, druktoetsen voor korte muziekfragmenten en info over Mozart. Vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

Recensie

Deze bekende opera van Mozart is voor kinderen herschreven en vereenvoudigd. Het sprookje van het licht dat de duisternis overwon om tot een vreedzamere wereld te komen, wordt verteld in tien spreads. De kleurrijke illustraties laten genoeg zien om in de sfeer van het verhaal te komen, maar overweldigen niet door een teveel aan details. De spelers uit het verhaal zijn steeds duidelijk herkenbaar en de verhalende teksten, geplaatst in cirkels of ovalen, zijn onderdeel van de tekeningen. In elke illustratie bevindt zich een muzieknoot. Druk je daarop, dan hoor je een stukje opera-muziek van zo'n negen seconden, wat te kort is om er echt van te kunnen genieten. Ook klinkt het geluid wat blikkerig en ook schel. Deze 'drukknoppen' zijn enigszins kwetsbaar, maar gelukkig staan ze achterin nogmaals, maar dan op een stevigere kartonnen ondergrond. Daar vind je ook de muzikale uitleg van de gekozen fragmenten, een stukje over Mozart en een beknopte woordenlijst met muziektermen. Kinderen zullen genieten van de prachtige platen in deze uitgave, maar laat ze daarbij vooral ook met veel meer muziek uit de Toverfluit kennismaken! In dezelfde opzet verschenen onder meer 'Het Zwanenmeer' (2019) en 'Carnaval der dieren'* (2020). Vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789060389386

Titel De Toverfluit
Secundaire auteur Jessica Courtney-Tickle ; Maeike de Wolff-Russchen ; Wolfgang Amadeus Mozart
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Zeist : Uitgeverij Christofoor, juli 2021
Overige gegevens 21 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 28 × 31 cm
Annotatie Muziek van Mozart, gepubliceerd in 1791. - Omslag vermeldt: Druk op de noot en hoor Mozarts muziek - Vertaling van: The Magic Flute. - London : Quarto Publishing plc. , 2021. - (The story orchestra)
ISBN 9789060389386
PPN 43338364X
Rubriekscode 788.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Mozart, Wolfgang Amadeus; ZauberflÜoete, Die (opera) ; Mozart, Wolfgang Amadeus; Zauberflöte, Die (opera)
PIM Rubriek Muziek
PIM Trefwoord Mozart