Onze wonderlijke wereld
Boek

Onze wonderlijke wereld verken de aardbol met 50 boeiende kaarten! (2021)/ research en tekst: Kalya Ryan en Ben Handicott, illustraties: Sol Linero ; vertaling [uit het Engels]: Els Peeters

Grote atlas met vijftig kaarten van allerlei landen in de wereld, die elk een verhaal vertellen. Via kleine tekeningen zie je welke beroemde mensen er leefden, welke dieren er voorkomen en welke interessante plekken er zijn. Met zoekopdrachten en veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Groot formaat, stevig uitgevoerde atlas (35 cm) met vijftig spreads van telkens een dubbele pagina. Elke spread is gewijd aan een bepaald land. De kaarten zijn niet op schaal getekend, maar ontworpen om een verhaal te vertellen. Een korte inleiding vertelt iets over het betreffende land. In een hoek is het land gesitueerd op een kleine wereldkaart. Naast de groot gedrukte landsnaam is de vlag afgebeeld. Volgende tekstblokjes geven chronologisch belangrijke data uit de geschiedenis en belangrijkste feiten, zoals hoofdstad, bevolking, munteenheid en de taal. Met karikaturaal getekende portretjes van personen die deel uitmaakten van de landsgeschiedenis. Vele, vaak onduidelijke tekeningetjes op en rond de kaart geven culturele iconen, natuurwonderen en ander hotspots aan. Alle informatie is volstrekt willekeurig. De quasi-geschreven korte tekst bestaat slechts uit benoemen. Volle bladspiegel. Met voorin een wereldkaart als inhoudsopgave en achterin zoekopdrachten en een vlaggenoverzicht. Met woordenlijst en register. Atlas zonder veel meerwaarde. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789002272738 | 107 pagina's

Titel Onze wonderlijke wereld : verken de aardbol met 50 boeiende kaarten!
Auteur Kalya Ryan
Secundaire auteur Ben Handicott ; Sol Linero ; Els Peeters
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Davidsfonds Infodok, 2021
Overige gegevens 107 pagina's - gekleurde illustraties - 35 cm
Annotatie Met index - Vertaling van: Our wonderful world. - London : Quarto Publishing plc, (c)2020
ISBN 9789002272738
PPN 434369764
Rubriekscode 950.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Atlassen
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Atlassen