Ga mee naar de top
Boek

Ga mee naar de top ([2021])/ Thea Stilton, vertaling [uit het Italiaans]: Pauline Akkerhuis ; omgeschreven door: Juliette Maslow-Rosenkamp ; coördinatie redactie: Chiara Richelmi, Carolina Capria en Mariella Martucci ; redactie: Patricia Puricelli en Daniela Finistauri ; illustraties binnenwerk: Valeria Brambilla (ontwerp) en Francesco Castelli (kleur) ; kaarten: Archief Piemme

Er is een skiwedstrijd op Walvis Eiland. Pilla, Pam, Nik, Koko en Vief schrijven erover in de schoolkrant. Maar wat is er aan de hand met de skiesters Hanne en Bibi? AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Koko, Nik, Pilla, Pam en Vief schrijven voor de schoolkrant. Ze hebben een goed idee: deze week is er een skiwedstrijd. Ze willen een schoolkrant maken met daarin alles over skiën en wintersport. De krant kan gevuld worden met artikelen over hoe je je beschermt tegen de zon, welke ski-outfits nu in zijn, en wat de sporters eten. Natuurlijk moet er ook een interview komen met de skiërs! Hanne is heel lief, en wil graag lol trappen met de meiden. Haar vader is daar niet zo blij mee, want Hanne moet goed trainen. Maar de andere skiester, Bibi... die wil niks van de meiden weten. Als Hanne in de problemen komt bij de voorrondes, gaan de meiden uitzoeken wat er aan de hand is. Een vrolijk, erg roze, leesboek voor beginnende lezers of iets oudere, moeizame lezers; een Makkelijk Lezen-bewerking van 'Het skikampioenschap'* (2016). Aantrekkelijk vormgegeven op Thea Stilton manier: met veel kleurenillustraties en uitspringende woorden. De normale tekst is gedrukt in de dyslexieletter. De lay-out is minder druk dan in het oorspronkelijke boek. Voorin worden de Thea Sisters voorgesteld, achterin staan wat extra weetjes, vragen en knutseltips. In hetzelfde format verscheen onder meer 'Wie wint de dans?'** (2021). AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789464290639 | 119 pagina's

Titel Ga mee naar de top
Auteur Thea Stilton
Secundaire auteur Juliëtte Maslow-Rosenkamp ; Pauline Akkerhuis ; Chiara Richelmi ; Valeria Brambilla ; Francesco Castelli ; Elisabetta Dami
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Baeckens Stilton, [2021]
Overige gegevens 119 pagina's - gekleurde illustraties - 20 cm
Annotatie Gebaseerd op een idee van Elisabetta Dami - Omslag vermeldt: ML en AVI E3 - Vertaling van: Una magica notte sulla neve. - Edizioni Piemme, (c)2014 - Gebaseerd op: Het skikampioenschap. - Amsterdam : De Wakkere Muis, (c)2016. - (Thea Sisters : het leven op Topford ; 18)
ISBN 9789464290639
PPN 434983691
Genre sport - schoolverhaal
Thematrefwoord Skien ; Wedstrijden ; Schoolleven
Taal Nederlands