Kanjer van een feest
Boek

Kanjer van een feest ([2021])/ Thea Stilton, vertaling [uit het Italiaans]: Pauline Akkerhuis ; omgeschreven door: Juliette Maslow-Rosenkamp ; coördinatie redactie: Alessandra Berello, Carolina Capria en Mariella Martucci ; redactie: Patricia Puricelli en Daniela Finistauri ; illustraties begin- en slotpagina's: Barbara Pellizzari (tekening) en Flavio Ferron (kleur) ; kaarten: Caterina Giorgetti (tekening) en Flavio Ferron (kleura) ; illustraties: Chiara Balleello, Barbara Pellizzari en Francesco Castelli

Topford krijgt bezoek van uitwisselingsstudenten Lars en Ivar. Ze worden dikke vrienden met de Thea Sisters. Met elkaar besluiten ze een groots schoolbal te organiseren. Maar wie is Lars eigenlijk? AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Op het muizencollege Topford zijn de vijf muizenmeiden Koko, Pam, Vief, Pilla en Nik altijd druk, o.a. met de schoolkrant. Op een dag arriveren er nieuwe leerlingen: twee jonge 'knagers', Lars en Ivar. Ze raken bevriend met de meiden. Dan ontdekken ze dat Lars een prins 'incognito' is. Ze respecteren zijn hang naar anonimiteit. Samen hebben ze veel lol en organiseren een groots schoolbal. Lars vraagt Pam ten dans... en ten slotte is er vuurwerk. Deze serie van Thea Stilton, de zus van Geronimo, wordt gepresenteerd als een 'Makkelijk Lezen'-boek. De tekst op niveau AVI-M4 is in nogal stijve volwassen taal: 'de doos begaf het', 'uit betrouwbare bron'. Het gebonden boekje heeft een hoog 'roze' gehalte en de bladspiegel is druk met verschillende lettertypen in bonte kleuren. Ter compensatie wordt een kadertje met uitsparing bijgeleverd om over de tekst te leggen*. Dit kan helpen bij het fixeren. Op de snelle illustraties van de hippe muizen is veel te zien. Achterin veel extra's, zoals een zoekplaatje, quiz en puzzle. Eventueel ook geschikt voor oudere moeizame lezers die fan zijn van het genre. AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789464290646 | 118 pagina's

Titel Kanjer van een feest
Auteur Thea Stilton
Secundaire auteur Juliëtte Maslow-Rosenkamp ; Pauline Akkerhuis ; Alessandra Berello ; Barbara Pellizzari ; Flavio Ferron ; Caterina Giorgetti ; Elisabetta Dami
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Baeckens Stilton, [2021]
Overige gegevens 118 pagina's - gekleurde illustraties - 20 cm
Annotatie Gebaseerd op een idee van Elisabetta Dami - Omslag vermeldt: ML en AVI M4 - Vertaling van: Gran ballo con il principe. - Edizioni Piemme, (c)2012 - Gebaseerd op: Een prinsheerlijk feest. - Amsterdam : De Wakkere Muis, (c)2014. - (Thea Sisters : het leven op Topford ; 13)
ISBN 9789464290646
PPN 434983543
Genre schoolverhaal
Thematrefwoord Feesten ; Schoolleven
Taal Nederlands