Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Lot & de draak
Boek

Lot & de draak (2021)/ Monique van der Zanden, Sandra Klaassen

Als Lot appels plukt, verschijnt er een draak die haar op wil eten. De draak valt haar dorp aan, maar Lot is vastberaden om vriendschap met hem te sluiten. Zal ze daarin slagen? Prentenboek met aquarelillustraties in zachte kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Ieder jaar vindt er een groot festival plaats in het dorp waar Lot woont. De mensen plukken appels en vieren de oogst. Maar Lot weet een hele speciale boom. Wanneer ze daar haar appels wil gaan plukken, verschijnt er een draak die haar wil opeten. Maar Lot wil liever vrienden zijn met hem. Fantasierijk prentenboek met goed leesbare zwarte letters op een witte achtergrond, en prachtige met de hand getekende, zachtgekleurde illustraties in pen en aquarel. De draak is eigenlijk heel alleen, en bijt daarom van zich af. Door de vriendschap van Lot komt het verhaal tot een goed en vrolijk einde. Vrije bewerking van een Engelstalig verhaal, uitgegeven in een prachtig verzorgd prentenboek. De draak valt wel het dorp aan en dat kan voor sommige kindjes wat spannend zijn. Verder lief verhaal over vriendschap, en als je dieper kijkt gaat het ook over pesten/plagen, anders zijn en eenzaamheid. We kunnen allemaal lief zijn voor elkaar. Voor drakenvriendjes vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789060389263

Titel Lot & de draak
Uniforme titel Lot en de draak
Auteur Monique van der Zanden
Secundaire auteur Sandra Klaassen
Type materiaal Boek
Uitgave Zeist : Christofoor, 2021
Overige gegevens 27 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Tekst: Monique van der Zanden, illustraties: Sandra Klaassen.- Vrij bewerkt naar een verhaal van Beatrys Lockie
ISBN 9789060389263
PPN 430242824
Genre sprookjes
Thematrefwoord draken ; Vriendschap ; Eenzaamheid
Taal Nederlands