Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
4000 weken
Boek

4000 weken je tijd op aarde en hoe ermee om te gaan ([2021])/ Oliver Burkeman, vertaald uit het Amerikaans door Rogier van Kappel en Pon Ruiter

Pleidooi voor persoonlijke bezinning op de korte duur van een mensenleven, voor het genieten van het leven en het ontbreken van de noodzaak voor hoge productiviteit.

Aanwezigheid

Recensie

Journalist Oliver Burkeman ziet timemanagement als een tot somberheid stemmende discipline. Met hoge productiviteit als zijn hippere neefje. 'Zou het kunnen zijn dat het bij timemanagement uiteindelijk gaat om genieten van al onze activiteiten in plaats van plankgas op weg naar de afgrond?', zo vraagt hij zich af. Met dit boek wil de auteur een realistische kijk op de tijd geven en de lezer laten beseffen hoe kort het leven is. Het boek bestaat uit twee delen: 'Kiezen voor kiezen' en 'De macht over de tijd voorbij'. Moeilijke keuzes maken, oprukkende eeuwigheid, illusies laten sterven en het gegeven dat er altijd teveel te doen is dan je aankunt. Het zijn thema's die Burkeman zonder opsmuk naar voren haalt. Aan het eind van het boek geeft hij vijf concrete vragen ter zelfreflectie over het eigen leven. Met tot slot een appendix met tien technieken om je eigenheid volledig te aanvaarden. Een reality-check die al bij de titel start; vierduizend weken klinken korter dan pakweg tachtig jaar. De bronvermelding is te bekijken op de website van de uitgever.

Specificaties

Nederlands | 9789493213203 | 223 pagina's

Titel 4000 weken : je tijd op aarde en hoe ermee om te gaan
Auteur Oliver Burkeman
Secundaire auteur Rogier van Kappel ; Pon Ruiter
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Maven Publishing, [2021]
Overige gegevens 223 pagina's - 21 cm
Annotatie Vertaling van: Four thousand weeks : time management for mortals. - (c)2021
ISBN 9789493213203
PPN 433446900
Rubriekscode 172
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Levenskunst ; Timemanagement
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Levenskunst