Achter de schermen in de dierentuin
Boek

Achter de schermen in de dierentuin breng een bezoekje aan de grootste dierentuinen en aquarium van de wereld ([2021])/ vertaald [uit het Engels]: Mylène Delfos en Jet Zegers

Hoe lang bestaan dierentuinen al? Is er verschil in dierentuinen en hoe richt je een dierentuin in zodat de dieren ook gezond blijven en gelukkig zijn? Waarom wordt er onderzoek gedaan in een dierentuin? Aangevuld met allerlei weetjes en mooie kleurenillustraties. Vanaf ca 9 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Rijk geïllustreerd boekwerk (harde reliëfkaft, dun glad papier). De reis door dit boek is voor kinderen vanaf ca. 9 jaar een diervriendelijke, interessante, nieuwsgierig makende trip. Er wordt onderscheid gemaakt tussen stadsdierentuinen, wildparken, speciale dierentuinen die zich op bepaalde groepen richten en aquariums waarin bijzondere dieren, planten en organismen kunnen gedijen. De informatieve tekst is kernachtig en omcirkelt hoofdzaken - het plaatwerk in de vorm van haarscherpe kleurenfotografie vult de tekst op filmische wijze aan. Interessante weetjes (bijvoorbeeld: wat is een 'marsupium'?) nodigen uit om te overdenken en weer snel verder te kijken en lezen. Het is prachtig om kennis te nemen van de visie achter de opzet van een dierentuin. Sommige dierentuinen zijn proefplekken waar soorten beschermd worden en vaak via speciale fokprogramma's weer kunnen worden uitgezet in de wilde natuur. Onderzoek doen, diergeneeskunde, laboratoriumwerk, koraalkweek passeert de revue. Met verklarende woordenlijst en register. Vanaf ca. 9 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000380343 | 155 pagina's

Titel Achter de schermen in de dierentuin : breng een bezoekje aan de grootste dierentuinen en aquarium van de wereld
Secundaire auteur Mylène Delfos
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Van Holkema & Warendorf, [2021]
Overige gegevens 155 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: Behind the scenes at the zoo. - London : Dorling Kindersley Limited, (c)2021
ISBN 9789000380343
PPN 434177083
Rubriekscode 592.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dierentuinen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Dierentuinen