Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Pip en Posy en het verjaardagsfeestje
Boek

Pip en Posy en het verjaardagsfeestje (2022)/ Camilla Reid, Axel Scheffler, vertaling [uit het Engels]: J.H. Gever

Posy is jarig en Pip komt op bezoek. Ze doen spelletjes, drinken limonade en hebben veel plezier. Maar als het tijd is voor de taart, gaat er iets mis. Vierkant hardkartonnen prentenboekje met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Posy is jarig en haar beste vriendje Pip komt op bezoek. Samen vieren ze feest met spelletjes en limonade. Maar als het tijd is voor de taart, gaat er iets mis. Even zijn Pip en Posy allebei verdrietig, maar na de schrik maken ze het weer goed en verzinnen samen een oplossing. Zo eindigt het verjaarspartijtje nog feestelijker dan het begon. Herkenbare onderwerpen voor kleine kinderen en hun ouders: een verjaardag op peuterniveau met grote emoties. Ballonnen, lekkers, verstoppertje doen en samen spelen met autobus en blokken. Als Pip iets doet waardoor Posy verdrietig wordt, is er ruimte voor tranen, sorry zeggen en goedmaken, zonder dat de moraal er te dik bovenop ligt. Korte zinnen ondersteunen het verhaal, dat vooral wordt gedragen door de vrolijke en karakteristieke tekeningen van Axel Scheffler, die wereldberoemd werd als illustrator van de Gruffalo, Mannetje Tak en vele andere prentenboeken die hij maakte met Julia Donaldson. Deze keer zijn de teksten geschreven door Camilla Reid. Vierkant prentenboekje met hardkartonnen kaft, maakt deel uit van de reeks 'Pip en Posy'. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025775834

Titel Pip en Posy en het verjaardagsfeestje
Uniforme titel Pip en Posy
Auteur Camilla Reid
Secundaire auteur Alex Scheffler ; J.H. Gever
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2022
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 18 cm
Annotatie Tekst Camilla Reid, illustraties Axel Scheffler - Vertaling van: The birthday party. - London : Nosy Crow Ltd., (c)2021. - (Pip and Posy)
ISBN 9789025775834
PPN 435121766
Thematrefwoord Verjaardagen ; Taarten
Taal Nederlands