Starman
Boek

Starman David Bowie's Ziggy Stardust jaren (november 2021)/ Reinhard Kleist, kleuren: Thomas Gilke en Reinhard Kleist ; vertaling [uit het Duits]: Christine Anneliese Braun

Stripbiografie van de Britse popartiest (1947-2016) over de periode dat hij figureerde als Ziggy Stardust, begin jaren zeventig.

Aanwezigheid

Recensie

Met de stripbiografieën over Johnny Cash, Elvis en Nick Cave tekende Reinhard Kleist al een oeuvre bij elkaar. Met 'Starman' voegt hij er daar een aan toe over David Bowie (artiestennaam van David Robert Jones, 1947-2016). Om precies te zijn over zijn Ziggy Stardust-jaren. Bowie is begin jaren zeventig zoekende naar zichzelf en een muzikale richting. Hoe kan hij zich onderscheiden? Met een androgyne outfit en het fictieve personage Ziggy Stardust bereikt hij de status van invloedrijke superster. De Ziggy-periode duurt twee albums, tot Bowie hem symbolisch laat sterven tijdens een concert. Waarna hij weer op zoek gaat naar een nieuw alter ego. Kleist schetst een goed beeld van de vroege jaren zeventig, waarin hij ook bijvoorbeeld The Factory van Warhol verwerkt. In die omgeving wordt Bowie artistiek volwassen en vindt hij zijn eigen weg. Het verhaal is sterk opgebouwd, maar vooral het tekenwerk is bijzonder. Waar bij Nick Cave een sombere zwart-witstijl paste, kiest hij bij Ziggy Stardust voor fel ingekleurde platen, die doen denken aan pop-art. Fraai stripboek voor muziekliefhebbers.

Specificaties

Nederlands | 9789493166509 | 161 pagina's

Titel Starman : David Bowie's Ziggy Stardust jaren
Auteur Reinhard Kleist
Secundaire auteur Thomas Gilke ; Christine Anneliese Braun
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Amsterdam : Scratch, november 2021
Overige gegevens 161 pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Vertaling van: Starman : the Ziggy Stardust years. - Hamburg : Carlsen Verlag GmbH, (c)2021
ISBN 9789493166509
PPN 433976373
Genre stripverhaal - biografie
Thematrefwoord Bowie, David
Taal Nederlands