Op dezelfde golflengte
Boek

Op dezelfde golflengte effectief communiceren met collega's die anders zijn dan jij (september 2021)/ Pieternel Dijkstra, redactie Josien Moerman, Vertaal- en redactiebureau Am Rhein

Uitleg over acht communicatiestijlen, met hun voor- en nadelen om moeiteloos om te leren gaan met die 'lastige' collega, leidinggevende of klant.

Aanwezigheid

Recensie

Uit onderzoek blijkt dat teams met een grotere diversiteit betere beslissingen nemen. Aan de andere kant is het risico op misverstanden in de communicatie tussen collega's, klanten of leidinggevenden die sterk van elkaar verschillen groter. Die verschillen overbruggen begint bij accepteren dat er verschillen (mogen) zijn. Stap twee is meer inzicht krijgen in de eigen golflengte: wat is je eigen communicatiestijl? En wat zijn hiervan de voor- en nadelen? Met de wetenschappelijk onderbouwde test ontdekt de lezer het en krijgt belangrijke inzichten. Ook over de zeven andere golflengtes. De vele tips en handvatten waarvan een overzicht achterin, helpen ook direct om prettiger te communiceren. Fijn, helder geschreven relaas, interessant voor iedereen die meer wil weten over praktische communicatieverschillen en zeer toepasbaar. De auteur doet onderzoek naar en geeft trainingen over sociale relaties. En schreef daarover al vele succesvolle artikelen en boeken.

Specificaties

Nederlands | 9789462961807 | 149 pagina's

Titel Op dezelfde golflengte : effectief communiceren met collega's die anders zijn dan jij
Auteur Pieternel Dijkstra
Secundaire auteur Josien Moerman
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave [Culemborg] : AnderZ, september 2021
Overige gegevens 149 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789462961807
PPN 433311134
Rubriekscode 366.42
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Communicatie; Organisaties ; Persoonlijkheidsleer
PIM Rubriek Bedrijf en Beroep
PIM Trefwoord Communicatie