Omarm je darmen
Boek

Omarm je darmen een praktische gids voor het verbeteren van je darmgezondheid ([2021])/ Lisa en Alana MacFarlane, met een voorwoord van Tim Spector ; vertaling [uit het Engels]: Anke ten Doeschate ; redactie: Barbara Trappenburg

Wetenschappelijke inzichten over het verbeteren van je darmgezondheid samengebracht en vertaald naar praktische tips voor dagelijks gebruik.

Aanwezigheid

Recensie

Naar de gezondheid van de darmen wordt veel onderzoek gedaan. In dit boek worden wetenschappelijke begrippen en inzichten hierover uitgelegd. Het verbeteren van de balans in je darmen, de darmflora, kan niet alleen lichamelijke ziekten voorkomen of bestrijden maar ook een positieve invloed hebben op je immuunsysteem en geestelijk welzijn. De Britse schrijfsters Alana en Lisa Macfarlane zijn een eeneiige tweeling. Ze waren proefpersonen met darmproblemen bij verscheidene wetenschappelijke onderzoeken. Naast praktische tips en informatieve illustraties laten de schrijfsters ook wetenschappers uit verschillende vakgebieden aan het woord in aparte tekstblokjes. Medische termen worden uitgelegd en komen ook in een verklarende lijst achter in het boek aan bod. Het doel is om meer inzicht te geven in hoe de darmen onze gezondheid beïnvloeden en gedragsverandering op voedingsgebied te bewerkstelligen. Sommige tekstblokjes zijn wat moeilijker te lezen i.v.m. weinig contrast. Door de begrijpelijke en luchtige opzet slaagt het boek erin om een breed publiek aan te spreken.

Specificaties

Nederlands | 9789464040937 | 176 pagina's

Titel Omarm je darmen : een praktische gids voor het verbeteren van je darmgezondheid
Auteur Lisa MacFarlane
Secundaire auteur Alana MacFarlane ; Tim Spector ; Anke ten Doeschate ; Barbara Trappenburg
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Fontaine Uitgevers, [2021]
Overige gegevens 176 pagina's - illustraties - 23 cm
Annotatie Met index, literatuuropgave - Vertaling van: The gut stuff. - Pavilion, (c)2021
ISBN 9789464040937
PPN 433224959
Rubriekscode 600.52
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Darmgezondheid
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Darmen