Het begraven land
Boek

Het begraven land (oktober 2021)/ Cyn Balog, vertaling [uit het Engels]: Anoek Kessels ; tekstredactie: Jen Minkman & Michael Mandersloot

Vina (15, ik-persoon) weet niet meer waar ze is. Ze is een van de weinige overgebleven tieners op het eiland Getijden. Ze voelt zich er veilig, dokter Belarus zorgt voor haar. Totdat een jongen die haar bekend voorkomt haar vertelt dat niet alles is wat het lijkt. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Vina (15. ik-persoon) weet niet meer waar ze is. Ze is een van de weinige overgebleven tieners op het eiland Getijden. Op het eiland staat alles in het teken van overleven. Vina mocht een vriendschap aangaan met prinses Ster. Dit liep niet goed af. Nu zorgt dokter Belarus voor haar. Hij geeft haar pillen om haar sterk te houden. Ze mag niet met andere jongeren praten. Totdat ze een jongen ontmoet, die haar vertelt dat niets is wat het lijkt. Vina herinnert zich steeds meer van haar leven. Het gevaar dreigt echter. Kan Vina zichzelf en de anderen om wie ze geeft beschermen? Vervolg op 'Het verdronken land'* (2020). De schrijfstijl is vlot en de plot is goed opgebouwd. Omdat je als lezer niet direct weet waar Vina zich bevindt, leef je goed met haar en haar verwarrende gedachten mee. De personages worden mooi uitgediept. De twee delen sluiten goed op elkaar aan qua uitstraling en personages, maar zijn ook duidelijk van elkaar te onderscheiden qua sfeer en wereld. De spanning wordt verder mooi opgebouwd. Inmiddels verscheen ook de prequel 'Het verschroeide land'** (2021). Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789492585905 | 307 pagina's

Titel Het begraven land
Auteur Cyn Balog
Secundaire auteur Anoek Kessels ; Jen Minkman
Type materiaal Boek
Editie Eerste uitgave;
Uitgave [Den Haag] : DVP, oktober 2021
Overige gegevens 307 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Buried - Vervolg op: Het verdronken land
ISBN 9789492585905
PPN 433312505
Genre avonturenroman - science-fiction
Thematrefwoord Amnesie ; Overleven ; Eilanden ; Geheimen ; Verliefdheid
Taal Nederlands