Kleine Muis ontdekt de wereld
Boek

Kleine Muis ontdekt de wereld ([2021])/ Linda Beukers, Pierre Carrière, Mikki Butterley, redactie: Elke Doelman ; eindredactie: Rebo International b.v.

Kleine Muis is nieuwsgierig naar de wereld buiten het muizenhol. Op een dag kruipt hij stiekem naar buiten. Hij ontmoet de andere dieren die in het bos wonen en sluit vriendschappen. Wat fijn dat er zo veel verschillende dieren zijn! Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties in natuurlijke kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 11/10/2024
    0-8 jaar - 2e verd. - Samen lezen - Prentenboeken kleuters BEUK

Recensie

Kleine Muis is erg nieuwsgierig en kruipt op een dag stiekem het hol uit. Hij ontmoet de andere bosbewoners en sluit vriendschappen. Hij leert dat iedereen anders is, met andere talenten, maar dat ze allemaal samen leven in het bos. De grote prenten die de tekst ondersteunen zijn kleurrijk en duidelijk. Soms worden ze weergegeven in een kleiner kader, maar meestal zijn ze paginagroot. De vrij uitgebreide tekst is simpel en vriendelijk en af en toe op rijm. Een lief prentenboek voor kinderen die net als Kleine Muis nieuwsgierig zijn naar de dieren die in het bos leven en hun kwaliteiten. Het verhaal beslaat één dag waarin Kleine Muis een egel, schildpad, konijn, mol en eend ontmoet. De schutbladen zijn vrolijk bedrukt met voorwerpen en allerlei soorten dieren die in het bos te vinden zijn. De auteurs schreven eerder samen, met een andere illustrator, 'Kleine wolf'*. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789036641333

Titel Kleine Muis ontdekt de wereld
Auteur Linda Beukers
Secundaire auteur Pierre Carrière ; Mikki Butterley ; Elke Doelman
Type materiaal Boek
Uitgave Noordwijkerhout : Rebo Productions, [2021]
Overige gegevens 24 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Tekst: Linda Beukers en Pierre Carrière, illustraties: Mikki Butterley
ISBN 9789036641333
PPN 433337494
Thematrefwoord Natuur ; Reizen ; Weglopen ; Dieren
Taal Nederlands