Een kommetje vol fruit
Boek

Een kommetje vol fruit (2021)/ Xavier Deneux

Hoe maak je een lekkere fruitsalade? Daarvoor laat je een banaan rijpen, neem je een appel met rode wangetjes en verdeel je een mandarijn in partjes. En wat doe je nog meer? Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige tekeningen in heldere kleuren. Met voelelementen en schuifjes. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Solide uitgevoerd, dik hardkartonnen, vierkant prentenboek met gewatteerd omslag en twee afgeronde hoeken; over het samenstellen van een fruitsalade. Een voor een wordt het benodigde fruit geïntroduceerd. Door eenvoudige schuifjes te verzetten, verandert het beeld en 'laten we een banaan rijpen', 'krijgt een appel rode wangetjes' (die de appel al had!), 'verdelen we een mandarijn in partjes' en 'voegen we een beetje zuur van een citroen toe'. Nadien wordt ook gesproken vanuit het perspectief van het fruit: 'In een fruitsla ben je nooit alleen en word je soms goed door elkaar gehusseld.' Deze wisseling kan wellicht verwarrend zijn, evenals het gebruik van een 'vrolijke peer' in de fruitsla. De contourloze tekeningen van het afzonderlijke fruit zijn fris en helder van kleur en staan op een witte ondergrond. Op het fruit zijn gezichtjes getekend. Het boekje eindigt uitnodigend met: 'Eet jij een lekker hapje mee?'. Een mooi verzorgde en bruikbare, leerzame uitgave. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789002274442

Titel Een kommetje vol fruit
Auteur Xavier Deneux
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Oogappel, 2021
Overige gegevens 15 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 17 cm
Annotatie Vertaald uit het Frans. - Omslag vermeldt: met schuifjes - Vertaling van: Ma petite salade de fruits. - Montrouge : Bayard Éditions, (c)2020
ISBN 9789002274442
PPN 434422169
Thematrefwoord Fruit ; Voelboeken ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands