Waar is mama?
Boek

Waar is mama? ([2021])/ Hong Cuili & Mr. Biro, vertaling uit het Engels [naar het oorspronkelijke Chinees]: Clavis Uitgeverij

Als Kiki met mama verstoppertje speelt in het park, vragen een paar meiden aan haar of ze scheidsrechter wil zijn bij hun fietswedstrijd. Dat vindt Kiki leuk, vooral als ze zelf ook mag racen. Maar waar is mama eigenlijk gebleven? Prentenboek met hoekige tekeningen in rustige kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

  • In bestelling

Recensie

Kiki wil graag gaan fietsen maar dat kan helaas niet omdat haar fiets kapot is. Daarom gaat mama samen met haar naar het park waar ze verstoppertje spelen. Dan vragen drie fietsende kinderen Kiki of ze scheidsrechter wil zijn terwijl zij racen. Dat vindt Kiki leuk en ze vergeet helemaal dat ze mama moet zoeken. En al helemaal als ze zelf ook mag racen en nog wint ook! Mama volgt Kiki, ziet haar stralen en laat haar. Wanneer Kiki eindelijk bedenkt dat ze mama is vergeten, vindt ze haar in slaap gevallen tegen een boom. Herkenbaar verhaal dat laat zien dat kinderen zo kunnen opgaan in hun spel dat ze alles en iedereen vergeten. Het einde is wat abrupt en onbevredigend. Het geheel oogt statisch en vrij emotieloos; de vergrijsde, zachtgekleurde illustraties versterken dit gevoel. Zij beslaan steeds een dubbele pagina, doen manga-achtig aan en vullen de tekst aan. De tekst is vrij pittig met woorden als gerepareerd, beteuterd, gefascineerd en nietsvermoedend, maar laat zich goed voorlezen aan kinderen vanaf ca. 5 jaar. Over Kiki en haar moeder verscheen eerder 'Waar zijn de sleutels?'*.

Specificaties

Nederlands | 9789044841947

Titel Waar is mama?
Auteur Hong" Cuili
Instelling /Clavis, Hasselt
Secundaire auteur #Mr#... Biro"
Type materiaal Boek
Uitgave [Alkmaar] : Clavis, [2021]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Oorspronkelijke Engelse uitgave: New York : Clavis Publishing Inc., (c)2021
ISBN 9789044841947
PPN 434120286
Thematrefwoord Verstoppertje ; Buiten spelen (werkwoord) ; Moeders
Taal Nederlands