Cool Abdoul
DVD

Cool Abdoul ([2022])/ directed by Jonas Baeckeland

Waargebeurd verhaal over de Gentse bokser Ismail Abdoul (1975), die Europees kampioen weet te worden, maar door foute keuzes en in de criminaliteit terechtkomt, terwijl zijn vriendin Sylvie er alles aan doet om hem op het rechte pad te houden.

Aanwezigheid

Recensie

Belgisch drama (2021) van Jonas Baeckeland (speelfilmdebuut). Met Nabil Mallat (Into the night), Anemone Valcke (Offline, Adem), Johan Heldenbergh (The broken circle breakdown, The zookeeper's wife) en Sebastien Dewaele (Cargo). Waargebeurd verhaal over de gedreven Gentse bokser Ismaïl Abdoul (1975), die Europees kampioen wist te worden. Maar hij maakt foute keuzes en komt in de criminaliteit terecht, terwijl zijn vriendin Sylvie er alles aan doet om hem op het rechte pad te houden. Beoordeling IMDb: 7.5. Jolien Meremans (Flair 15-10-'21): 'Wie dus dacht een boksfilm te gaan kijken, heeft verkeerd gedacht, máár zal niet teleurgesteld worden. Tenzij een staaltje rauwe verliefdheid en pure loyaliteit je niet kan bekoren. 'Cool Abdoul' is namelijk veel meer dan een boksfilm: het is een ode aan zijn vrouw, aan zijn coach Ron (...), aan zijn moeder (...), aan zijn maat (...) en aan zijn vader (...) een van de meeste gelaagde films die je de afgelopen jaren gezien zal hebben'. Erik Stokman (Humo 11-10-'21): 'prima vertolking van Nabil Mallat en de bijwijlen knappe regie van Jonas Baeckeland' (3 sterren). Dax (moviepulp.be 16-10-'21): 'De regisseur maakt fraaie beelden van de bokssport (...) mede door Nabil Mallat een efficiënte uppercut van een Vlaamse film die je KO zal slaan' (4 sterren).

Specificaties

Nederlands | 8719372014912

Titel Cool Abdoul
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Jonas Baeckeland ; Nabil Mallat ; Anemone Valcke
Type materiaal DVD
Uitgave [Utrecht] : Dutch FilmWorks, [2022]
Overige gegevens 1 dvd-video (107 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Nabil Mallat, Anemone Valcke. - Vlaams gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: België : Potemkino, (c)2021
ISBN 8719372014912
PPN 435014862
Genre biografie - sport
Thematrefwoord Boksen ; Criminaliteit
Taal Nederlands