Eternals
DVD

Eternals ([2022])/ directed by Chloé Zhao

Al meer dan 7000 jaar leeft een onsterfelijk buitenaards ras, de Eternals, in het geheim op aarde, tot ze gedwongen zijn tevoorschijn te komen om samen de mensheid te beschermen tegen hun slechte tegenhangers, de Deviants.

Aanwezigheid

Recensie

Amerikaanse superheldenfilm (2021) van Chloé Zhao (The rider, Nomadland; de laatste bekroond met 3 Oscars voor beste film, regisseur en actrice). Met Gemma Chan (Humans, Crazy rich Asians), Richard Madden (Rocketman), Angelina Jolie (Maleficent, Salt) en Salma Hayek (Frida, Bandidas). Al 7000 jaar leeft een onsterfelijk buitenaards ras, de Eternals, in het geheim op aarde. Tot ze gedwongen zijn tevoorschijn te komen om samen de mensheid te beschermen tegen hun slechte tegenhangers, de Deviants. Beoordeling IMDb: 6.6. Pauline Kleijer (Volkskrant 3-11-'21): 'een van de minst geslaagde Marvelfilms (...) ligt voor een belangrijk deel aan het scenario, dat rommelig en ongeïnspireerd is. Wie tien nieuwe personages wil introduceren in een verhaal dat duizenden jaren omspant, moet de kijker meer houvast bieden dan een handvol jaartallen en zweverige, uitleggerige teksten' (2 sterren). Frank Stol (Filmtotaal 3-11-'21: 'geen totale mislukking (...) maar ook zeker niet de 'gamechanger' die ons zo beloofd werd. De eerste Marvel-arthousefilm moet nog steeds gemaakt worden' (3 sterren). Niels van Arkel (Gids.tv 3-11-'21): 'De film heeft alles in huis: goede verhaallijnen, dialogen, een prachtige setting en legendarische karakters. Helaas komt het allemaal net niet tot zijn recht' (3,5 sterren).

Specificaties

Engels | 8717418603311

Titel Eternals
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Chloé Zhao ; Gemma Chan ; Richard Madden ; Angelina Jolie
Type materiaal DVD
Uitgave [Hoofddorp] : Marvel Studios, [2022]
Overige gegevens 1 dvd-video (2 uur, 30 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Gemma Chan, Richard Madden, Angelina Jolie. - Engels gesproken, nagesynchroniseerd in het Frans. - Ondertiteld in 7 talen waaronder Nederlands - Videoversie van de film: Verenigde Staten : Marvel Studios, 2021
ISBN 8717418603311
PPN 435063367
Genre science-fiction
Taal Engels