Mijn moeder is een gorilla, en wat dan nog?
DVD

Mijn moeder is een gorilla, en wat dan nog? ([2022])/ regisseur Linda Hambäck

De 8-jarige Jonna woont al heel lang in een kindertehuis. Tot ze op een dag, tot haar grote schrik, wordt geadopteerd door een gorilla. Haar nieuwe huis is een vuilnisbelt waar Gorilla tweedehandsspullen verkoopt. Is het eigenlijk wel zo erg om Gorilla als moeder te hebben? Vanaf ca. 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Zweedse animatiefilm van Linda Hambäck (Gordon & Paddy) naar het boek van Frida Nilsson. De 8-jarige Jonna woont in een kindertehuis en droomt ervan geadopteerd te worden, maar op de jaarlijkse open dag is de enige bezoeker een enorme gorilla. Alle kinderen zijn doodsbang van het dier, maar Jonna voelt zich toch ook tot haar aangetrokken. Met tegenzin geeft de directrice Jonna mee. Tussen Jonna en Gorilla, die heel zachtaardig is, groeit langzamerhand een sterke band. Maar dan besluit een eerzuchtige wethouder dat Gorilla weg moet van het rommelige terrein waar ze woont, want hij wil er een luxe zwembad bouwen. Kunnen de twee bij elkaar blijven? De recensenten geven 3 of 4 sterren. Berend Jan Bockting (Volkskrant 20-10-'21): '(...) aangenaam voortkabbelende kalmte (...) Een bescheiden kleinood (...). André Waardenburg (NRC 12-10-'21): '(...) eenvoudig geanimeerde maar zeer charmante film (...) staat in de traditie van Scandinavische producties met personages die een tikje non-conformistisch zijn en op een terloopse manier de status quo uitdagen. De lesjes liggen er (net) niet te dik bovenop. (...)' Vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 8718868087881

Titel Mijn moeder is een gorilla, en wat dan nog?
Uniforme titel Apstjärnan
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Linda Hambäck ; Frida Nilsson
Type materiaal DVD
Uitgave [Heemstede] : In the Air, [2022]
Overige gegevens 1 dvd-video (74 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Nederlands gesproken - Gebaseerd op het boek van Frida Nilsson - Videoversie van de animatiefilm: Zweden : Lee Film, 2021 - Oorspronkelijke titel: Apstjärnan
ISBN 8718868087881
PPN 435014846
Thematrefwoord Kindertehuizen ; Adoptie ; Vooroordelen ; Identiteit
Taal Nederlands