Wadden
Boek

Wadden van Razende Bol tot Rottumeroog ([2021])/ fotografie: Flying Focus, Herman IJsseling, teksten fotobijschriften: Herman IJsseling

Fotoboek met paginagrote kleurenfoto's van de Waddeneilanden, gerangschikt van west (Razende Bol bij Texel) naar oost (Rottumeroog).

Recensie

Regelmatig vliegt luchtfotograaf Herman IJsseling vanaf Texel over de Wadden. Hij legt het gebied vast vanaf vogelperspectief. De mooiste opnames van de afgelopen vijf jaar heeft hij opgenomen in dit boek, zijn derde Waddenboek. De kleurenfoto's (over één of twee pagina's) zijn van west naar oost gerangschikt, dus van Razende Bol voor Texel tot Rottumeroog nabij het Duitse eiland Borkum. Alle foto's hebben een kort bijschrift en op een klein kaartje wordt de precieze locatie aangeduid. Het zijn prachtige, soms bijna abstracte foto's van een uniek stukje Nederland. Het wolkenspel, regenbogen, zonnestralen, maar ook de kleurrijke vormen van natuurgebieden en bijna drooggevallen stukken zee. Af en toe is een glimp van bewoning (en vuurtorens, zoals de Brandaris) te zien. Steeds is het beeld anders want, zoals de fotograaf zelf zegt, het Wad is altijd in beweging. Het groot, vierkante boek geeft een fraai beeld van de Waddeneilanden zoals de doorsnee toeristische bezoeker ze zelden te zien krijgt. Een fraai kijkboek, zeker leuk voor wie de eilanden goed kent, maar ook voor anderen een lekker wegmijmerboek.

Specificaties

Nederlands | 9789079716258 | 142 pagina's

Titel Wadden : van Razende Bol tot Rottumeroog
Instelling Flying Focus
Secundaire auteur Herman IJsseling
Type materiaal Boek
Uitgave De Cocksdorp : Flying Focus, [2021]
Overige gegevens 142 pagina's - foto's - 31 cm
ISBN 9789079716258
PPN 434907510
Rubriekscode Waddeneilanden 986.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Waddeneilanden; Fotoboeken ; Waddeneilanden; Luchtfoto's
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Waddeneilanden