Verzamelde verhalen
Boek

Verzamelde verhalen ([2021])/ Ingeborg Bachmann, vertaald [uit het Duits] en ingeleid door Paul Beers ; met een nawoord van Ingeborg Dusar

Alle verhalen van de bekroonde Oostenrijkse schrijfster Ingeborg Bachmann (1926-1973); verhalen die worden gekenmerkt door psychologische uitdieping van de karakters.

Aanwezigheid

Recensie

Alle verhalen van de bekende en bekroonde Oostenrijkse schrijfster Ingeborg Bachmann (1926-1973), uitstekend vertaald door en met een inleiding van Paul Beers. Hoewel Bachmann vooral bekend is als schrijfster van lyrische teksten, hebben haar verhalen grote indruk gemaakt, o.a. op M. Frisch en P. Celan. Haar verhalen zijn levensecht en achter de zinnen schuilt een dieper inzicht in menselijke gedachten en handelingen. De karakters in haar verhalen worden psychologisch uitgediept en meestal blijft er nog iets te interpreteren over voor de opmerkzame lezer. Daarbij is het niet altijd het verhaal zelf dat de lezer in zijn ban trekt, het is ook de intensiteit van de taal, doorspekt met poëtische beelden. Hiertoe dragen haar trefzekere schrijfstijl en woordkeuze zeker bij. Een aantal verhalen is gebaseerd op autobiografische ervaringen en daardoor ook doordrongen van een zekere levenswijsheid en -waarheid. Een fantastische verhalenverzameling, niet voor grote groepen lezers, wel voor de fijnproevers. Voorzien van een nawoord van Ingeborg Dusar. Buitengewoon aan te bevelen.

Specificaties

Nederlands | 9789083089850 | 449 pagina's

Titel Verzamelde verhalen
Auteur Ingeborg Bachmann
Secundaire auteur Paul Beers ; Ingeborg Dusar
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Koppernik, [2021]
Overige gegevens 449 pagina's - 23 cm
Annotatie Vertaling van: Sämtliche Erzählungen. - München : Piper Verlag, (c)1978
ISBN 9789083089850
PPN 430381913
Genre psychologische roman - verhalenbundel
Taal Nederlands