Zwarte wind
Boek

Zwarte wind ([2021])/ Clive Cussler en Dirk Cussler, vertaling [uit het Engels] Pieter Verhulst

Dirk Pitt probeert de dreiging van een biologische bom met een krachtig pokkenvirus af te wenden, maar heeft in een Koreaan een geduchte tegenstander.

Aanwezigheid

Recensie

De proloog speelt zich af aan het eind van de Tweede Wereldoorlog. De Japanners doen een laatste poging de VS te verslaan: ze proberen met twee onderzeeërs een nieuw biologisch wapen (een dodelijk virus) naar de westkust van de VS te brengen. De duikboten worden echter tot zinken gebracht. Vervolgens verplaatst het verhaal zich naar 2007. Kang, een Zuid-Koreaanse industrieel met bijzonder snode plannen, weet de duikboten en het virus te vinden en test het virus uit op mensen en dieren in Alaska. Hun dood trekt de aandacht van de overheden, en van de helden: Dirk Pitt en zijn zoon en dochter, alle drie werkzaam bij het NUMA (National Underwater and Marine Agency). Er volgen bloedstollende, adembenemende avonturen (gelardeerd met technische en historische weetjes) boven en onder water met dood en verderf zaaiende vijanden. Vlot geschreven, spannende maritieme actiethriller rond serieheld Dirk Pitt (over wie de bestsellerauteur in 1973 zijn eerste boek publiceerde) die, evenals de auteur zelf, geleidelijk aan het plaats maken is voor zijn zoon. Cussler, oprichter van het NUMA, speelt in het verhaal zelf ook nog een rolletje. Met enkele paginagrote zwart-wittekeningen. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789044357134 | 448 pagina's

Titel Zwarte wind
Auteur Clive Cussler
Secundaire auteur Dirk Cussler ; Pieter Verhulst
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : The House of Books, [2021]
Overige gegevens 448 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Een Dirk Pitt avontuur - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: 2006 - Vertaling van: Black wind. - New York : Putnam, (c)2004
ISBN 9789044357134
PPN 435009311
Genre thriller - avonturenroman
Taal Nederlands