Zandkasteel
Boek

Zandkasteel ([2021])/ Frederik Peeters, Pierre Oscar Lévy, vertaling [uit het Frans]: Hans Pols ; redactie: Mat Schifferstein

Een groep hotelgasten op een afgelegen privéstrand maakt verontrustende gebeurtenissen mee en ontdekt dat iedereen heel snel veroudert. Ballonstrip.

Aanwezigheid

Recensie

Wat een heerlijk dagje strand had moeten worden, verandert voor een groepje mensen in een nachtmerrie. Het lijk van een jonge vrouw wordt gevonden, de telefoons blijken niet meer te werken en dus komt er geen hulp opdagen. Weg blijken ze ook niet te kunnen. Er lijkt een verdachte te zijn en de sfeer wordt grimmiger. Maar alles wordt nog veel erger; de tijd op het strand blijkt veel sneller te gaan dan normaal. Oma sterft al gauw van ouderdom, de volwassenen worden in rap tempo bejaard, de kinderen groeien letterlijk uit hun kleren en veranderen in een paar uur van kleuters in pubers. Zal iemand de nacht overleven? Een beklemmend, geheimzinnig horrorverhaal, over tijd, ouder worden, verval en sterfelijkheid. Klassiek uitgevoerd stripverhaal, de zwart-witte pen-en-inkttekeningen vormen een mooie eenheid met het verhaal. Deze Nederlandse heruitgave verscheen naar aanleiding van de film 'Old' (2021)* van M. Night Shyamalan ('The Sixth Sense', 'Unbreakable', 'Signs'), gebaseerd op dit verhaal.

Specificaties

Nederlands | 9789089882493 | 99 pagina's

Titel Zandkasteel
Auteur Frederik Peeters
Instelling /Stichting Sherpa
Secundaire auteur Pierre Oscar Lévy ; Hans Pols ; Mat Schifferstein
Type materiaal Boek
Uitgave Haarlem : Sherpa, [2021]
Overige gegevens 99 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: (c)2016 - Vertaling van: Château de sable. - Genève : Atrabile, (c)2010
ISBN 9789089882493
PPN 433136758
Genre stripverhaal - thriller
Taal Nederlands