In het midden de mens
Boek

In het midden de mens de bronnen van goed onderwijs (najaar 2021)/ Rudolf Steiner, met een kritische beschouwing door Christof Wiechert ; vertaling [uit het Duits] Frans van Bussel ; redactie Frans van Bussel, Michel Gastkemper & Jana Loose ; samenstelling Christof Wiechert; ontwerp & illustraties Angelique Kleijne

Jubileumbundel met artikelen en beschouwingen over de ideeën van Rudolf Steiner (1861-1925) en honderd jaar vrijeschoolonderwijs.

Aanwezigheid

Recensie

Een bundel over het werk van Rudolf Steiner (1861-1925) naar aanleiding van het honderdjarig bestaan van het vrijeschoolonderwijs. In het eerste deel schept Christof Wiechert een kritisch beeld van de huidige vrijescholen: ze besteden te veel aandacht aan beleven (feesten, toneelstukken, vieringen) en te weinig aan leren. In het volgende, grootste, deel van het boek worden lezingen en artikelen weergegeven. Het boek eindigt met een afsluiting van de redactie, waarin ze de voorgaande artikelen samenvatten en tot drie conclusies komen: vrijescholen hoeven niet gebaseerd te zijn op de antroposofie; iedereen kan Steiners ideeën gebruiken; en het principe dat mensen alleen in vrijheid een toekomst kunnen scheppen. Een echt studieboek dat een beeld geeft van Steiners ideeën en de hedendaagse visie op de vrijeschoolgedachte. De teksten zijn niet eenvoudig om te lezen en gericht op lezers die echt geïnteresseerd zijn in Steiner, zijn ideeën en de vrijescholen. Bevat noten, verwijzingen naar andere literatuur en een levensoverzicht van Steiner. Een geslaagde jubileumbundel.

Specificaties

Nederlands | 9789083179308 | 182 pagina's

Titel In het midden de mens : de bronnen van goed onderwijs
Auteur Rudolf Steiner
Secundaire auteur Christof Wiechert ; Frans van Bussel ; Angelique Kleijne
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Apeldoorn] : www.steinervertalingen.nl, najaar 2021
Overige gegevens 182 pagina's - illustraties - 22 cm
ISBN 9789083179308
PPN 433402288
Rubriekscode 453.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vrije Scholen
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Vrije Scholen

Relaties/Serie

Werken en voordrachten
Boek

Werken en voordrachten (2011-...)

vol.
Uitgeleend
Rudolf Steiner