Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Duitsland Zuid
Boek

Duitsland Zuid Beieren ([2021])/ Michelin, vertaling [uit het Frans] Henriette Gorthuis, Karin Snoep, Marian van der Ster ; eindredactie Karin Evers

Aanwezigheid

Recensie

Deze herziene en geactualiseerde* 'Groene reisgids' van Michelin bevat brede informatie over het zuidelijk deel van Duitsland. De gids opent met een praktisch deel, met onder meer een overzicht van niet te missen hoogtepunten, suggesties voor meerdaagse reisroutes, reisvoorbereidingstips, een evenementenkalender, en met achtergronden over het hedendaagse Duitsland, geschiedenis, kunst en architectuur, cultuur, Zuid-Duitse landschappen, gastronomie, feesten en folklore. Vervolgens de kern van de gids, de beschrijving van steden en andere bezienswaardigheden, ingedeeld in vijf regio's: München en Zuid-Beieren, Noord-Beieren, Baden-Württemberg, Rijnland-Palts en Saarland, Frankfurt en Zuid-Hessen. Elk hoofdstuk begint met een overzichtskaart met de bekende Michelin-sterrenkwalificaties (de reis waard, een omweg waard, interessant). Per bestemming een korte bespreking, een aantal nuttige adressen, wat weetjes, wandelingen, rondritten en extra informatie in kaders. Bevat foto's, kaartjes en plattegronden in kleur en een uitgebreid register. Op het uitvouwbare omslag een overzichtskaart van de gehele regio, een legenda en een beknopte woordenlijst. Een overzichtelijke en betrouwbare reisgids ter voorbereiding en ter plaatse.

Specificaties

Nederlands | 9789401474542 | 477 pagina's

Titel Duitsland Zuid : Beieren
Instelling Manufacture Francaise des Pneumatiques Michelin
Secundaire auteur Henriëtte Gorthuis ; Karin Evers
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2021]
Overige gegevens 477 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Op omslag tevens: Frankfurt, München, Zwart Woud - ISSN van de serie: ISSN 0763-1391 - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: (c)2013. - (De groene reisgids) - Met register - Vertaling van: Allemagne du Sud. - Paris : Michelin. - (Le guide vert)
ISBN 9789401474542
PPN 434443557
Rubriekscode Duitsland 995.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zuid-Duitsland; Reisgidsen
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Duitsland

Relaties/Serie

Toeristische gids
Boek

Toeristische gids (1985-...)

vol.
Uitgeleend