Klik klik!
Boek

Klik klik! ([2021])/ Bernardo P. Carvalho, vertaald [uit het Portugees] door Anne Lopes Michielsen

De Zon sommeert de Wolk aan de kant te gaan. De Zee, de IJsberg, de Wind en het Bos worden wakker en de Vulkaan voelt zich niet lekker. Grappig prentenboek over natuurlijke elementen die onderling lekker kibbelen. Met kleurrijke, collageachtige illustraties in eenvoudige vormen. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De Zon sommeert de Wolk aan de kant te gaan, de Zee, de IJsberg, de Wind en het Bos ontwaken; de Vulkaan voelt zich niet lekker. Zijn - voor hem opluchtende - uitbarsting brengt de nodige consternatie. Helemaal op het verkeerde moment, want een passerend schip vraagt om een groepsfoto en selfies. Humorvol prentenboek rond deze 'natuurshow', over verschillende natuurlijke elementen die gezellig samen leven, onderling wat kibbelend, maar uiteindelijk voorbeeldig poseren voor een mooie landschapsfoto. Uitgevoerd met mooi, stevig ruw papier en diepe kleuren. De illustraties die over twee pagina's doorlopen bestaan uit collages van geknipt papier en zwarte pen. De goed vertaalde tekst leest prettig voor en bevat taalgrapjes, wat rijke taal oplevert. Dit maakt het ook voor de voorlezende volwassene leuk. Zo antwoordt de IJsberg koeltjes of gesmolten (als hij aangedaan is). En voor ze op de foto's gaan moet er even een kam door het Bos. De Portugese auteur/illustrator is nog niet heel bekend in Nederland; eerder maakte hij o.a. het eveneens geslaagde prentenboek 'Heeft u soms een knipperlichtje gezien?' (2014) en ook de bijzondere, grafische illustraties voor de youngadultroman 'Mary John' (2021). Origineel prentenboek. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789492986375

Titel Klik klik!
Auteur Bernardo Carvalho
Secundaire auteur Anne Lopes Michielsen
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave [Amsterdam] : Boycott, [2021]
Overige gegevens 36 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Colofon vermeldt: tekst & illustraties (c)2019, Bernardo P. Carvalho - Vertaling van: Banana!. - Planeta Tangerina, (c)2019
ISBN 9789492986375
PPN 434253073
Thematrefwoord Natuur ; Natuurverschijnselen ; Ruzies
Taal Nederlands