Tyrannosaurus Drup
Boek

Tyrannosaurus Drup (2022)/ Julia Donaldson, David Roberts, vertaling [uit het Engels]: Bette Westera

Kleine drupsnuitdino Drup wordt per ongeluk geboren in het nest van de familie Tyrannosaurus. Hij houdt van zwemmen en plantjes. Zijn stiefouders zijn echter vleesverslindende monsters die bang zijn voor water. Wat moeten ze met die vreemde baby? Prentenboek met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Drup, een plantenetende Druipsnuitdino, wordt als ei gestolen en komt per toeval terecht tussen het legsel van tyrannosaurussen. Na zijn geboorte valt Drup op door afwijkend uiterlijk, gedrag en voedselvoorkeur. Hij sluipt weg. Zijn soortgenoten wonen aan de oever van een rivier in een landschap met libelles, lisdodden, varens en reuzenpaardenstaarten. Aan de overzijde wonen zijn twee wrede, vleesetende stiefouders. Zwemmen kunnen ze gelukkig niet. Op een dag proberen de tyrannosaurussen via een over de rivier gevallen boom de overzijde te bereiken. Zullen zij de Druipsnuiten gaan belagen en hoe zal het dan met Drup aflopen? Hun landschap ligt vol met rondslingerende afgekloven botten die aan technische onderdelen doen denken. Dit alles is door de illustrator vol humor op dubbelpagina's geplaatst, in dynamische, gestileerde en geheimzinnige beelden in aquarel, gouache en zwarte inkt. De tekst staat als kwatrijnen met een aabb- en een abcb-rijmschema op een effen gedeelte van de illustraties. Voorlezen aan ca. 4-jarigen zal een feest zijn.

Specificaties

Nederlands | 9789025743598

Titel Tyrannosaurus Drup
Auteur Julia Donaldson
Secundaire auteur David Roberts ; Bette Westera
Type materiaal Boek
Editie Vijfde druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2022
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 31 cm
Annotatie Tekst Julia Donaldson, illustraties David Roberts - 1e druk Nederlandse uitgave: 2008 - Vertaling van: Tyrannosaurus Drip. - London : Macmillan Children's Books, 2007
ISBN 9789025743598
PPN 435010492
Thematrefwoord Jezelf zijn ; Dinosaurussen ; Rijmvertellingen
Taal Nederlands