De geheime wereld van de tandenfee
Boek

De geheime wereld van de tandenfee ([2021])/ Mikki de Goede, illustraties in samenwerking met Viktorija Baliuk ; redacteur: Margreet Nap, Bianca Nederlof en Marianne van de Werken

Titus de tandenfee reist met zijn vriendin prinses Chloë heen en weer tussen de droomwereld en de mensenwereld. Sprookjesachtig verhaal waarin het gebit, tanden wisselen en tanden poetsen aan bod komen. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De meeste boeken over tanden wisselen zijn informatief, maar deze uitgave heeft een andere insteek. De auteur kwam op het idee na een ongeluk van haar zoontje waarbij hij vroegtijdig een tand verloor. Ze vertelde hem dat de tandenfee 's nachts zijn tandje zou komen halen en om zou wisselen voor iets anders. Samen gingen ze tekenen en een verhaaltje verzinnen. Alles belandde in een la, maar toen haar zoontje een jaar later echt een wiebeltand kreeg, haalde ze het weer tevoorschijn en ze besloot het idee uit te werken tot een boek en het zelf uit te geven. Het resultaat is een groot oblong boek met een fantasievol sprookjesachtig verhaal over tandenfee Tinus en zijn vriendin, prinses Chloë, die heen en weer reizen tussen de droomwereld en de mensenwereld. In het verhaal komen veel bekende sprookjesfiguren voorbij, zoals draken, eenhoorns en zeemeerminnen en komen het gebit, tanden wisselen en tanden poetsen aan bod. De auteur is jarenlang tandartsassistente geweest. De digitale kleurenillustraties zijn gemaakt met een in Nederland onbekende Russische illustratrice. Met gratis downloadcode voor een luisterversie van het verhaal, (te kopiëren) poetsdiploma en voorbeeld van briefje van de tandenfee voor onder het hoofdkussen. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789082800678

Titel De geheime wereld van de tandenfee
Auteur Mikki de Goede
Secundaire auteur Viktorija Baliuk ; Margreet Nap
Type materiaal Boek
Uitgave [Den Haag] : MdG creations, [2021]
Overige gegevens 112 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 22 × 31 cm
ISBN 9789082800678
PPN 433357657
Genre sprookjes
Thematrefwoord Tanden wisselen ; Tandverzorging ; sprookjesfiguren
Taal Nederlands