Er was eens een kleerkast
Boek

Er was eens een kleerkast een roman over de wereld achter Narnia ([2021])/ Patti Callahan, vertaling [uit het Engels]: Marije Kok

Jaren 50. Wiskundestudent Megs (17, ik-persoon) houdt van feiten. Dus als haar doodzieke broertje vraagt waar het idee van Narnia, het betoverde land achter de kleerkast, vandaan komt, zoekt ze dat uit. Als ze de auteur Lewis bezoekt, krijgt ze iets waardevollers, nieuwe verhalen. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De auteur heeft zich al eerder in de beroemde schrijver C.S. Lewis en zijn vrouw Joy Davidman verdiept: 'Becoming Mrs. Lewis' ('Joy : de vrouw die C.S. Lewis liefhad : roman'*, 2019). Haar kennis van Lewis' jeugd en boeken spelen ook in deze fictieroman een grote rol. De 17-jarige hoofdpersoon Megs (Margaret, ik-persoon) studeert wiskunde in Oxford in de jaren 1950 en wordt door haar doodzieke jonge broertje George gevraagd naar Narnia. Megs benadert Lewis, werkzaam in Oxford, en leert meer over Lewis' jeugd, Narnia en de wordingsgeschiedenis van 'The Lion, the Witch and the Wardrobe'. Een prachtig, droevig en hoopvol boek, inclusief een spannend avontuur, dat nadrukkelijk stilstaat bij wat verbeeldingskracht en boeken teweeg kunnen brengen. De auteur schept een magische sfeer, in een sprookjesachtig verhaal gelardeerd met feiten. In de VS goed ontvangen en in grote kranten besproken. Het verhaal zal zowel (jong)volwassenen als jongeren aanspreken. Staat op zichzelf en los van 'Becoming Mrs. Lewis' te lezen. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789029731843 | 282 pagina's

Titel Er was eens een kleerkast : een roman over de wereld achter Narnia
Auteur Patti Callahan Henry
Secundaire auteur Marije Kok
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : KokBoekencentrum Uitgevers, [2021]
Overige gegevens 282 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Once upon a wardrobe. - Harper Muse, (c)2021
ISBN 9789029731843
PPN 433311819
Genre science-fiction - protestants milieu
Thematrefwoord Lewis, C.S. ; Ziek zijn ; Fantasie ; Zoektochten ; Hoop
Taal Nederlands