Olivier de olifant, onze grote vriend
Boek

Olivier de olifant, onze grote vriend ([2021])/ Sean Taylor, Claire Alexander ; vertaald uit het Engels door Ineke Ris

Op een dag komt er zomaar een olifant de peuterklas binnen. Alle kinderen willen met hem spelen, maar dat is nog niet zo gemakkelijk. Gelukkig ontdekken ze hoe het wel kan. Prentenboek met vrolijke kleurenillustraties. Vanaf ca. 3 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In de peuterklas is de glijbaan bij alle kinderen favoriet. Op een dag komt er een nieuweling binnen: Olivier de olifant. Nu willen alle kinderen met hém spelen. Maar dat is nog niet zo gemakkelijk omdat Olivier nu eenmaal geen klein kind is, maar een groot dier. Als de glijbaan stuk is gegaan door Oliviers gewicht stelt Lisa voor om iets te doen wat de olifant zelf leuk vindt. Al gauw lopen alle kinderen in Oliviers olifant-loopje daarom achter hem aan en stampen ze met hem mee: eerst in rondjes door het lokaal en daarna naar buiten. Het duurt niet lang voordat de kinderen merken dat ze de kapotte glijbaan helemaal niet meer nodig hebben: ze glijden nu langs Oliviers slurf regelrecht het oerwoud in. Warm, vrolijk verhaaltje dat peuters het verschil laat zien tussen henzelf en een grote exoot. En ook dat het dan alsnog erg gezellig kan worden. De wasco- met ecolinetekeningen ogen aantrekkelijk en geven de vrolijke sfeer van het verhaal een extra dimensie. Op de allerlaatste tekening valt nog te zien hoe de peuters ook bij het bouwen van een hoge blokkentoren handig gebruik kunnen maken van Oliviers slurf. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789061740759

Titel Olivier de olifant, onze grote vriend
Auteur Sean Taylor
Secundaire auteur Claire Alexander ; Ineke Ris
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : C. de Vries-Brouwers, [2021]
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Colofon vermeldt: tekst Sean Taylor ; illustraties Claire Alexander - Vertaling van: Humperdink our elephant friend. - Words & Pictures, (c)2019
ISBN 9789061740759
PPN 434417408
Thematrefwoord Spelen ; Olifanten
Taal Nederlands