Geluk.
Boek

Geluk. voor kinderen : sterke verhalen om voor te lezen, opgebouwd rond de tien sleutels van geluk (2021)/ Leo Bormans, met illustraties van Sebastiaan Van Doninck

Tien voorleesverhalen over bijzondere vogels, waarin een 'sleutel van geluk' centraal staat. Ze ontdekken o.a. dat het belangrijk is om tevreden te zijn met jezelf en om vrienden te hebben. Grote uitgave met vragen, opdrachten en expressieve kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 t/m 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

'Een speelse zoektocht naar oprecht geluk', staat op dit hele grote boek. Volgens auteur is geluk een levenshouding. De tien prachtig geïllustreerde voorleesverhalen zijn gebaseerd op de tien 'sleutels tot geluk' uit de positieve psychologie, waaronder doelen stellen, jezelf verbinden met anderen en gevoelens uiten. De personages in de verhalen zijn (bestaande) vogels met menselijke trekjes. Ze ontdekken bijvoorbeeld dat het belangrijk is om tevreden te zijn met hoe je bent en dat geven gelukkig maakt. Bij elk verhaal staan vragen (bv. 'Waarop ben jij trots bij jezelf?'), opdrachten ('Geef deze week iets weg'), een toelichting op de gelukssleutel en wat weetjes over de betreffende vogel. De expressieve, ook paginavullende, illustraties in heldere kleuren vullen de verhalen mooi aan. In de reeks 'Geluk. : voor kinderen' verschenen ook uitgaven over feest* (2018) en vriendschap (2016). Bormans, auteur van o.a. 'The World Book of Happiness' formuleert zijn geluksboodschap stevig: 'Wie vrolijk is, heeft meer vrienden en een fijner leven' en 'Blije mensen leven langer.' Of dit een boodschap is voor jonge kinderen is de vraag. Maar voor wie met kinderen wil praten over geluk, kunnen de verhalen in deze (ongewijzigde her)uitgave aanknopingspunten bieden. Vanaf ca. 4 t/m 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789401481984 | 57 pagina's

Titel Geluk. : voor kinderen : sterke verhalen om voor te lezen, opgebouwd rond de tien sleutels van geluk
Uniforme titel Geluk: voor kinderen
Auteur Leo Bormans
Secundaire auteur Sebastiaan Van Doninck
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, 2021
Overige gegevens 57 pagina's - illustraties - 34 cm
Annotatie 1e druk: 2014
ISBN 9789401481984
PPN 434459178
Rubriekscode 172
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Geluk; Kinderen
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Geluk

Relaties/Serie

Geluk.
Boek

Geluk. voor kinderen (2014-...)

vol.
Uitgeleend
Leo Bormans