Jij en de Dood
Boek

Jij en de Dood ([2021])/ vertaald [uit het Noors] door Alicja Gescinska, Elisabeth Helland Larsen & Marine Schneider

We leren de Dood kennen als een jonge vrouw die op een roze fiets rijdt. Niemand kan zich voor haar verbergen. De dood is onderdeel van het leven. Filosofisch prentenboek met poetisch verhaal en kleurrijke illustraties om de dood beter te leren begrijpen. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

'Ik ben de Dood. Zoals het Leven leven is ben ik de dood.' We verbinden de dood meestal met verdriet, sombere kleuren. Niet in dit boek. Leven en dood zijn immers innig verbonden. We leren de Dood kennen als een jonge vrouw, gehuld in een warm-turquoise gewaad met een klaproos en een margriet op haar hoofd. Ze rijdt op een roze fiets, we fietsen samen met haar mee, zij spreekt ons aan. Het gaat over onze relatie met haar. Dat sommigen kaarsen voor haar branden maar anderen juist de gordijnen sluiten. Die hopen dat ze voorbijgaat. Niemand kan zich voor haar verbergen. Ze moet haar werk doen: want wie zorgt dan voor plek voor nieuw leven? We leren haar vriendin, haar maatje kennen: het Leven. Ze horen bij elkaar. De Dood is immers een deel van het leven, van de liefde, van ons allemaal. Een verrassende interpretatie en uitleg over de betekenis van de dood. Voor jong en oud, om samen dit toch zware thema als onderdeel van de levenscyclus te bespreken. De compacte tekst krijgt een tot de verbeelding sprekende extra laag door de paginavullende kleurrijke illustraties. De dood wordt geduid aan de hand van de levenscyclus. Dit in Noorwegen bekroonde verhaal sluit aan bij 'Het Leven en jij' van dezelfde auteur en illustratrice. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789401475990

Titel Jij en de Dood
Auteur Elisabeth Helland Larsen
Secundaire auteur Marine Schneider ; Alicja Gescinska
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2021]
Overige gegevens 42 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Tekst: Elisabeth Helland Larsen & illustraties: Marine Schneider - Vertaling van: Jeg er Døden. - Magikon forlag, (c)2015
ISBN 9789401475990
PPN 434369918
Rubriekscode 173
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dood; Filosofische aspecten
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Dood