Un monde
DVD

Un monde ([2022])/ un film de Laura Wandel

Als Nora op haar nieuwe basisschool ziet dat haar grotere broer wordt gepest, maar hij niet wil dat ze hem helpt of er iets over zegt tegen hun vader, komt Nora voor een moeilijke keuze te staan.

Aanwezigheid

Recensie

Belgische film (2021) van Laura Wandel (debuut). Met Maya Vanderbeque, Günter Duret (Filles de joie), Karim Leklou (La source des femmes) en Lena Dirard Voss (Nos batailles). Nora ziet op haar nieuwe basisschool dat haar grote broer Abel wordt gepest. Ze wil hem helpen, maar dat wil hij niet. Haar alleenstaande, werkloze vader wil dat ze hem alles vertelt, maar Abel wil dat ze niets vertelt. Dat plaatst Nora voor een moeilijke keuze. Score IMDb: 7.3. Floortje Smit (Volkskrant 24-11-'21): 'In het fenomenale Un monde valt er geen seconde te ontsnappen aan de wrede wereld van de basisschool (...) De kindacteurs zijn waanzinnig goed (...) Un monde toont hoe (...) loyaliteit en lijfsbehoud voortdurend met elkaar in conflict zijn' (4 sterren). Sabeth Snijders (NRC 23-11-'21): 'Pogingen hem te helpen, van Nora zelf, van hun vader, van docenten, lijkt de situatie te verergeren (...) Nora leert te jong wat onrechtvaardigheid is én voelt zich verplicht onmogelijke keuzes te maken. Er zit vaak een bezorgdheid in haar blik die pijnlijk is om te zien, zeker bij iemand van haar leeftijd' (4 sterren). Remke de Lange (Trouw 25-11-'21): 'Met haar eerste lange film stapt de Belgische filmmaakster (...) vol overgave in de wereld van jonge kinderen voor een even intiem als universeel drama' (5 sterren).

Specificaties

Frans | 5407003483215

Titel Un monde
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Laura Wandel ; Maya Vanderbeque ; Günter Duret
Type materiaal DVD
Uitgave [Gent] : Lumière, [2022]
Overige gegevens 1 dvd-video (72 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Maya Vanderbeque, Günter Duret, Karim Leklou. - Frans gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: België : Dragonfilms, 2020
ISBN 5407003483215
PPN 435094912
Genre kinderleven - sociale roman
Thematrefwoord Schoolleven ; Trouw
Taal Frans