Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Vergeet mij niet
Boek

Vergeet mij niet Anne Frank's vrienden en vriendinnen (2022)/ Janny van der Molen, met illustraties van Martijn van der Linden ; foto's fotokatern: Fotocollectie Anne Frank Stichting

Twaalf verhalen over jongens en meisjes die bevriend waren met Anne Frank. Met kleurenillustraties en foto's. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een jeugdboek met twaalf indrukwekkende verhalen over de vrienden en vriendinnen van Anne Frank, tegen de achtergrond van de Tweede Wereldoorlog. In het Achterhuis schreef Anne Frank in haar dagboek regelmatig over vriendinnen als Jacqueline van Maarsen en Hannah Goslar. Maar van slechts een aantal vrienden is iets meer bekend. Wat is hun verhaal? Auteur Janny van der Molen deed uitgebreid onderzoek in samenwerking met de Anne Frank Stichting, en zet deze kinderen in haar fictieve verhalen in hun eigen recht, in plaats van ze slechts figuranten in het verhaal van Anne Frank te laten zijn. 'Vergeet mij niet' is in een aansprekende en bondige stijl geschreven. Het boek bevat integere kleurenillustraties van Martijn van der Linden en foto's uit familiealbums en de collectie van de Anne Frank Stichting. Geschikt voor lezers vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021682471 | 295 pagina's

Titel Vergeet mij niet : Anne Frank's vrienden en vriendinnen
Auteur Janny van der Molen
Secundaire auteur Martijn van der Linden
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Ploegsma, 2022
Overige gegevens 295 pagina's - gekleurde en zwart-wit illustraties - 23 cm
Annotatie Uitgave in samenwerking met Anne Frank Stichting - Met literatuuropgave
ISBN 9789021682471
PPN 435172689
Rubriekscode 935.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Frank, Anne ; Vriendschap ; Wereldoorlog II
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Frank