De verre tocht van thee
Boek

De verre tocht van thee ([2021])/ Shalini Vallepur, vertaling [uit het Engels]: Anneriek van Heugten ; redactie: Nele Declercq

Weet je waar thee vandaan komt? Het tekenfiguurtje Jagath reist met haar foodtruck De Theepot naar de plantage om thee te halen. Onderweg vertelt zij wat er met thee gebeurt, vanaf de struik, het plukken en de verwerking in de fabriek. Met grote kleurenfoto's en -illustraties. Vanaf ca. 7 t/m 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit grote vierkante boek vertelt over de 'verre tocht van thee' in negen hoofdstukken van meestal twee pagina's. De eigenaar van foodtruck De Theepot gaat op reis langs theeplantages en theefabrieken, daarom loopt aan de onderkant van bijna alle pagina's een getekende weg. Onderweg wordt in duidelijke kleurenfoto's met korte teksten het proces van theestruik naar kopje thee getoond. Daarbij worden ook de theesoorten en theetradities in verschillende landen meegenomen en is er een wereldkaart toegevoegd. De eigenaar, zijn foodtruck en de omlijstingen van de foto's zijn afgebeeld op gekleurde tekeningen, die de beoogde leeftijdsgroep als kinderachtig zal ervaren. Achterin vind je een register en een woordenlijst met de uitleg van zeven vetgedrukte woorden uit de tekst. Het is een prima uitgave om te leren waar thee vandaan komt en hoe het in ons kopje belandt, met als minpuntje het niveauverschil tussen de illustraties en de foto's/teksten. Maakt deel uit van de vierdelige serie 'Wereldsmaken'*. Vanaf ca. 7 t/m 9 jaar, ook geschikt voor kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789086648719 | 24 pagina's

Titel De verre tocht van thee
Auteur Shalini Vallepur
Secundaire auteur Anneriek van Heugten ; Nele Declercq
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2021]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: The road to tea. - Booklife Publishing, (c)2020. - (Drive thru)
ISBN 9789086648719
PPN 434161454
Rubriekscode 678.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Thee
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Thee

Relaties/Serie

Wereldsmaken
Boek

Wereldsmaken (2021-...)

vol.
Uitgeleend
Shalini Vallepur