In het spoor van suiker
Boek

In het spoor van suiker ([2021])/ Shalini Vallepur, vertaling [uit het Engels]: Anneriek van Heugten ; redactie: Nele Declercq

Weet je waar suiker vandaan komt? Het tekenfiguurtje Rani reist met haar foodtruck Het Koekblik naar de plantage om suiker te halen. Onderweg vertelt zij wat er met suiker gebeurt, vanaf de planten, de oogst tot de verwerking in de fabriek. Met grote kleurenfoto's en -illustraties. Vanaf ca. 7 t/m 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

'Welkom bij Rani in haar foodtruck Het Koekblik!' In dit grote vierkante, informatieve prentenboek in de vierdelige reeks 'Wereldsmaken'* richt de aandacht zich op suiker, meer specifiek op rietsuiker. Na de uitleg over het verschil in bereidingswijze tussen suikerbiet en suikerriet komen plekken op aarde in beeld waar suikerriet geteeld wordt. Plantages, oogst, fabrieksmatige verwerking, verpakking van suiker komen heel summier aan bod in de vorm van korte tekstblokjes in grote vetgedrukte letters, realistische kleurenfoto's, vignetten waarin accenten extra aandacht krijgen. Kinderen ontdekken ook dat er (al bijna 10.000 jaar) suiker in vast en vloeibaar voedsel zit. En Rani? Bij haar was de suiker op. Maar nu ze suiker heeft kunnen bemachtigen, kan ze weer koekjes gaan bakken om te verkopen in haar foodtruck. De kleurenillustraties zijn schematisch, maar informatief. De uitgave bezit een eenvoudige woordenlijst en register. Oorspronkelijk Engelstalig, vertaald in instructief Nederlands. Geen spectaculaire uitgave, maar voor de beoogde leeftijdsgroep wel een informatieve. Vanaf ca. 7 t/m 9 jaar, ook geschikt voor kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789086648726 | 24 pagina's

Titel In het spoor van suiker
Auteur Shalini Vallepur
Secundaire auteur Anneriek van Heugten ; Nele Declercq
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2021]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: The road to sugar. - Booklife Publishing, (c)2020. - (Drive thru)
ISBN 9789086648726
PPN 434161462
Rubriekscode 678.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Suiker
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Suiker

Relaties/Serie

Wereldsmaken
Boek

Wereldsmaken (2021-...)

vol.
Uitgeleend
Shalini Vallepur