Het raadsel van de dichte deur
Boek

Het raadsel van de dichte deur ([2021])/ William Anthony, Amy Li, vertaling [uit het Engels]: Kirsten Verhagen ; redactie: Dorette Zwaans ; redactie: Robin Twiddy

De deur van de schoolbibliotheek zit op slot, dat is anders nooit zo. Kim, Samuel, Lukas, Ava en robothondje iMax gaan op onderzoek uit, maar ze hebben jou nodig! Een nieuw raadsel om op te lossen! Vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De deur van de schoolbibliotheek zit op slot, dat is anders nooit zo. Kim, Samuel, Lukas, Ava en robothondje iMax gaan op onderzoek uit, maar ze hebben jou nodig! In dit verhalend vertelde boek zijn vier opdrachten voor de lezers opgenomen, waardoor ze samen met de personages kunnen achterhalen waarom de deur van de bieb op slot zit. Zo moet er gezocht worden naar een passende sleutel, een ontbrekend boek en moet er spiegelschrift ontcijferd worden. Het boek is rijk geïllustreerd waarbij opvalt dat de kinderen grote hoofden hebben ten opzichte van hun lichaam en dat ze ieder een andere huidskleur hebben. De korte teksten met grote letters staan in kaders en tekstballonnen verdeeld over de pagina's. Het boekje is geschikt om zelf te lezen voor beginnende lezers. Hoewel leuk van opzet, is een groot gebrek dat het te ontcijferen spiegelschrift de verkeerde tekst laat zien. In de serie Superspeurders verschenen gelijktijdig 'Het raadsel van de vermiste robot'* en 'Het raadsel van de verdwenen wifi'**.

Specificaties

Nederlands | 9789086648658 | 24 pagina's

Titel Het raadsel van de dichte deur
Auteur William Anthony
Secundaire auteur Amy Li ; Kirsten Verhagen ; Dorette Zwaans
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2021]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Tekst: William Anthony, ontwerp: Amy Li - Vertaling van: The case of the locked library. - Booklife Publishing, (c)2020. - (STEM detectives)
ISBN 9789086648658
PPN 433262826
Rubriekscode 621.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Puzzels
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Puzzels

Relaties/Serie

Superspeurders
Boek

Superspeurders (2021-..)

vol.
Uitgeleend
William Anthony