Rozet is op Hemelvaartsdag (donderdag 9 mei 2024) gesloten
Waarom hebben we tenen?
Boek

Waarom hebben we tenen? ([2021])/ Molly Oldfield, vertaald uit het Engels door Jan Paul Schutten

Hoe ontstaan grotten? Waarom bibberen we en waar is verf van gemaakt? Voor elke dag van het jaar wordt een bijzondere (veelal natuurkundige) vraag beantwoord. Met vrolijke kleurenillustraties. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

  • Aanwezig
    8-14 jaar - 2e verd. - Spanning en Avontuur - Wetenschap en techniek NATUUR WETENSCHAPPEN OLDF

Recensie

Bundeling van 366 vragen van kinderen over de hele wereld, die eerder beantwoord werden (soms met behulp van experts) in de podcast 'Everything under the sun'. Een tot twee bijzondere vragen per pagina. De onderwerpen zijn heel divers, van natuurkundige vragen, vragen over allerlei dieren, menskunde, wetenschap, bouw, heelal, tot vragen over doodgaan. De titel van het boek dekt niet de lading, het is slechts een van de vragen uit het boek. De naam van de Engelstalige podcast en van de Engelstalige editie* klopt beter. Voor elke dag van het jaar is een vraag opgenomen, met een extra voor een schrikkeljaar. Elke maand begint met een dubbele pagina, met daarop de inhoudsopgave van alle vragen voor die maand. De beantwoording is summier, in niet altijd eenvoudig taalgebruik en niet altijd correct. Zo maakt een koe melk door voedsel te herkauwen en in drie magen te verteren: geen woord over een kalfje. Een vraag en antwoord is dan ook bedoeld om met het kind over door te praten. Geïllustreerd met vrolijk gekleurde tekeningen. Een register ontbreekt. Stevig, zwaar boek met leeslint, vol grappige interessante weetjes voor nieuwsgierige kinderen vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789024597222 | 255 pagina's

Titel Waarom hebben we tenen?
Auteur Molly Oldfield
Secundaire auteur Jan Paul Schutten
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, [2021]
Overige gegevens 255 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: een grappige vraag (en een antwoord) voor elke dag - Vertaling van: Everything under the sun. - London : Ladybird Books Ltd, (c)2021
ISBN 9789024597222
PPN 433383399
Rubriekscode 504
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Natuurwetenschappen; Wetenswaardigheden
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Natuur-wetenschappen