Al mijn moeders
Boek

Al mijn moeders een familiegeschiedenis van analfabeten, armen en arbeiders (2022)/ Anita Terpstra

Familiehistorie over arbeiders en armoede in de veen- en heidegebieden in het oostelijke deel van Friesland, waar vooruitgang en welvaart eeuwenlang aan voorbij zijn gegaan.

Aanwezigheid

Recensie

Een confronterende familiehistorie geworteld in de Friese veengebieden. Auteur Anita Terpstra gaat, nadat een vriendin haar een ontluisterend artikel over het dorp Harkema doorstuurt, op zoek naar de achtergrond van haar voorouders, het dorp en zijn omgeving - een gebied berucht om zijn extreme armoede, plaggenhutten, inteelt en bevolking van alcoholisten, raddraaiers, zedelozen en analfabeten. 'Al mijn moeders' is in heldere stijl en vanuit een persoonlijk perspectief geschreven. Het boek is geschikt voor een breed lezerspubliek. Met foto's, een kaart en een stamboom. Anita Terpstra (1974) studeerde journalistiek en kunstgeschiedenis. Eerder schreef ze veelgeprezen thrillers, waaronder het voor de Gouden Strop genomineerde 'Samen'.

Specificaties

Nederlands | 9789400408937 | 224 pagina's

Titel Al mijn moeders : een familiegeschiedenis van analfabeten, armen en arbeiders
Auteur Anita Terpstra
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Thomas Rap, 2022
Overige gegevens 224 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789400408937
PPN 435284304
Rubriekscode 932.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Families; Friesland; 19e eeuw; Verhalen ; Friesland; Families; 20e eeuw; Verhalen ; Families; Friesland; 20e eeuw; Verhalen
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Families