De reis naar het Morgenland
Boek

De reis naar het Morgenland ([2021])/ C.S. Lewis, vertaald [uit het Engels] door Imme Dros

Lucy, Edmund en hun neefje Justus komen via een schilderij in de logeerkamer weer in het land Narnia terecht. Ze helpen hun vriend Caspian met zijn zoektocht naar zeven verdwenen ridders. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Edmond en Lucy logeren bij de start van dit vijfde deel van de kronieken van Narnia bij hun neefje Justus. Ze kunnen het niet zo goed vinden met hun neefje. Als ze zich op een dag proberen terug te trekken in de logeerkamer volgt hij hen. Dan gebeurt er iets ongelofelijks. Het schilderij aan de muur komt tot leven en ineens liggen de drie kinderen in het water en worden door hun vriend Caspian uit de golven opgevist. Er blijken drie jaren verstreken sinds de kinderen Narnia bezochten. De jonge koning is op reis om de zeven ridders, die zeven jaar geleden naar het oosten vertrokken, te zoeken. De start van opnieuw een heerlijk avontuur. Dit vijfde deel van 'De kronieken van Narnia'* was, toen het in 1957 uitgegeven werd, het derde deel binnen deze serie en werd vertaald onder de titel 'De wonderreis van het Drakenschip'. Deze nieuwe vertaling van de hand van Imme Dros kreeg een andere titel mee. De tekst voelt fris, hedendaags en leest makkelijk weg zonder dat ingewikkelde zinnen worden vermeden of de tekst vereenvoudigd is. Dit klassieke verhaal krijgt op deze manier een nieuwe, hedendaagse jas om de vertaling uit 2001 mee te vervangen. Ook deel 2 'De wereld achter de kastdeur'* en deel 4 'Prins Caspian'** zijn opnieuw vertaald door Imme Dros. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026623677 | 186 pagina's

Titel De reis naar het Morgenland
Auteur C.S. Lewis
Secundaire auteur Imme Dros
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : KokBoekencentrum Uitgevers, [2021]
Overige gegevens 186 pagina's - 24 cm
Annotatie Vertaling van: The voyage of the Dawn Treader. - (c)1952 - Oorspronkelijke titel: De wonderreis van het drakeschip. - Hoorn : West-Friesland, 1957. - (Narnia-serie)
ISBN 9789026623677
PPN 430323026
Genre sprookjes
Thematrefwoord sprookjesfiguren ; Queesten
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De kronieken van Narnia
Boek

De kronieken van Narnia (2021-...)

vol. 5
Uitgeleend
C.S. Lewis