De wereld achter de kastdeur
Boek

De wereld achter de kastdeur ([2021])/ C.S. Lewis, vertaald [uit het Engels] door Imme Dros

Pieter, Suze, Edmond en Lucy, vier Londense kinderen, logeren op het Engelse platteland bij hun oude oom. Via een diepe klerenkast komen ze terecht in magische wereld, het land Narnia. De kinderen raken betrokken bij de strijd tussen de boze Witte Heks en de leeuw Aslan. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

Pieter, Suze, Edmond en Lucy, vier Londense kinderen, logeren op het Engelse platteland bij hun oude oom, professor Kirke. Ze ontdekken in het grote huis een diepe klerenkast en als ze daar doorheen lopen, komen ze in een andere wereld, het land Narnia. Ze maken kennis met allerlei dieren zoals het echtpaar Bever en meneer Tumnus, die hen waarschuwen voor de Witte Heks. De kinderen zijn getuige van de strijd tussen de boze Witte Heks en de leeuw Aslan, de echte koning van Narnia. In dit spannende sprookje dat oorspronkelijk verscheen in 1950, verwerkte de Britse auteur (1898-1963) zowel christelijke als ook fantasy- en ridderelementen tot een spannend fantasierijk avonturenverhaal. Deze uitgave werd later chronologisch het tweede deel van de Narnia Kronieken. Deze herdruk heeft een nieuwe vertaling door auteur Imme Dros. Zij hanteert een heel soepele stijl met toegankelijke maar ook mooie taal, die deze heruitgave duidelijk meerwaarde geeft. Nieuw omslag, herkenbaar als onderdeel van een serie. Met recht een klassieker in de kinderliteratuur. Zelfstandig te lezen tweede deel in de serie; ook deel 5 'De reis naar het Morgenland'* en deel 4 'Prins Caspian'** zijn opnieuw vertaald door Imme Dros. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026623554 | 141 pagina's

Titel De wereld achter de kastdeur
Auteur C.S. Lewis
Secundaire auteur Imme Dros
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : KokBoekencentrum Uitgevers, [2021]
Overige gegevens 141 pagina's - 24 cm
Annotatie Vertaling van: The lion, the witch and the wardrobe. - London : Bles, 1950 - Oorspronkelijke Nederlandse titel: De betoverde kleerkast. - Hoorn : Westfriesland, 1956. - (Narnia-serie)
ISBN 9789026623554
PPN 430322879
Genre sprookjes
Thematrefwoord Tijdreizen ; sprookjesfiguren ; Raamvertellingen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De kronieken van Narnia
Boek

De kronieken van Narnia (2021-...)

vol. 2
Uitgeleend
C.S. Lewis