Trojaanse Odyssee
Boek

Trojaanse Odyssee ([2021])/ Clive Cussler, vertaling uit het Engels: Pieter Cramer

Dirk Pitt en zijn maten speuren in het Caribisch gebied naar de herkomst van ernstige zeevervuiling en sporen van Odysseus.

Aanwezigheid

Recensie

Avonturenroman met superheld Dirk Pitt van het NUMA (National Underwater and Marine Agency), die tot voor kort niet wist dat hij de vader is van de volwassen tweeling Summer en Dirk. De tweeling heeft zijn liefde voor de zee geërfd. Summer is zeebioloog en Dirk is scheepswerktuigkundige. In de Caribische zee wordt voor de kusten een bruine smurrie in zee aangetroffen. De tweeling, ook werkzaam voor het NUMA, probeert de oorsprong hiervan te achterhalen. Er gebeuren twee dingen: Summer ontdekt een vreemd voorwerp en er is een heftige orkaan, Lizzie genoemd, op komst. De allesverwoestende Lizzie stevent regelrecht af op een luxueus drijvend hotel. Dirk Pitt en zijn maten trachten wanhopig het hotel te redden en stuiten daarbij op verbijsterende zaken. Het verhaal speelt zich af in 2006, de proloog is rond 1190 v.Chr. Vlot geschreven maritieme actiethriller rond serieheld Dirk Pitt over wie de bestsellerauteur in 1973 zijn eerste boek publiceerde. Cussler, die in dit verhaal de theorie verwerkt dat het antieke Troje aan de Engelse Noordzeekust lag en Odysseus rondzwierf over de Atlantische Oceaan, is oprichter van het NUMA. Aan het eind van het boek treedt hij zelf ook even op en ontmoet hij Pitt. Met enkele zwart-wittekeningen. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789044357080 | 443 pagina's

Titel Trojaanse Odyssee
Auteur Clive Cussler
Secundaire auteur Pieter Cramer
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : The House of Books, [2021]
Overige gegevens 443 pagina's - illustraties - 20 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Een Dirk Pitt avontuur - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Vianen : The House of Books, 2005 - Vertaling van: Trojan odyssey. - New York : G.P. Putnam's Sons, 2003
ISBN 9789044357080
PPN 434942065
Genre thriller - zeeverhaal
Taal Nederlands