Noach
Boek

Noach (september 2021)/ Brian Godawa

In een tijd waarin zonde en kwaad hoogtij vieren, krijgt Noach opdracht een ark te bouwen omdat God de mensen zal straffen met een zondvloed.

Aanwezigheid

Recensie

In tijd voor de zondvloed viert het kwaad hoogtij op aarde. Als God dat ziet, wil Hij de mensen straffen met een zondvloed. Alleen Noach, de leider van een van de laatste vrije volken niet, omdat hij een goede man is. Daarom geeft God hem in een visioen de opdracht om een ark te bouwen en dat terwijl Noachs aartsvijanden, de Nefilim, dichtbij en met velen zijn. Dat de auteur scenarioschrijver is, is duidelijk te merken; het verhaal is filmisch geschreven en is rijk aan actie, geweld en fantasie. Deze drie elementen komen voort uit de creatieve vrijheid en speculatie die de auteur zich heeft gepermitteerd, hoewel hij zich tegelijk op zijn historisch en Bijbels onderzoek zegt te baseren. Feit is dat het verhaal door deze keuze, ondanks dat onderzoek, sterk afwijkt van de Bijbelse geschiedenis van Noach. En dat, samen met het gegeven dat het niet heel denderend is geschreven, zal er waarschijnlijk toe leiden dat veel christenen, in elk geval de behoudenere, het niet zullen lezen. En het bevat wel veel en sommige zeer uitgebreide bijlagen. Een boek dat wisselende reacties zal oproepen. Eerste deel van de serie 'Kronieken van de Nefilim'. Doet denken aan 'Noah : het boek bij de film' van Mark Morris.

Specificaties

Nederlands | 9789083176581 | 462 pagina's

Titel Noach
Auteur Brian Godawa
Secundaire auteur Ganpat Berrevoets
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Zwolle : Scholten Uitgeverij, september 2021
Overige gegevens 462 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels door Ganpat Berrevoets MTh. - Met literatuuropgave - Vertaling van: Noah primeval. - Embedded Pictures, 2011. - (Chronicles of the Nephilim ; book one)
ISBN 9789083176581
PPN 433727292
Genre bijbelse roman - protestants milieu
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Kronieken van de Nefilim
Boek

Kronieken van de Nefilim (2021-...)

vol. 1
Uitgeleend
Brian Godawa