Vintage+ interieur
Boek

Vintage+ interieur (oktober 2021)/ Caroline Coehorst, Chris Muyres, Eveline Stoel, Anne-Marie Rem

Beschrijving van en fororeportages over hedendaagse interieurs die zijn ingericht met vintage meubelen en objecten uit de periode van de jaren '50 tot '80, vaak gecombineerd met beroemde designklassiekers, kunst en kringloopvondsten.

Aanwezigheid

Recensie

Boek over hedendaagse interieurs die zijn ingericht met vintage meubelen en objecten uit de periode van de jaren '50 tot '80, vaak gecombineerd met beroemde designklassiekers, kunst en kringloopvondsten. Het voorwoord beschrijft de achtergronden en opzet van het boek. Daarna volgen fotoreportages over 17 verschillende interieurs in Nederland en ook enkele in België van gevorderde vintagefans - die vaak ook handelen in vintage, design en/of kunst - met uitgebreide beschrijvingen en ook persoonlijke tips. Tussendoor komen restauratoren van verschillende materialen aan het woord (metaal, hout, stof, keramiek) en achterin uitleg over verschillende stijlen in vintage en design (Hollywood Regency, Mid-Century Modern, Brutalisme, Belgisch modern & sociaal, Early Dutch Design, Fifties rockabilly, Jaren '80-maximalisme, Scandinavisch Design, Tiki, Space Age) en nuttige webadressen. Rijk geïllustreerd met zeer fraaie, grote kleurenfoto's van interieurs en details. Fraaie, verzorgd vormgegeven en uitgevoerde uitgave voor veel blader-, kijk- en leesplezier en ter inspiratie van een breed publiek.

Specificaties

Nederlands | 9789493095731 | 248 pagina's

Titel Vintage+ interieur
Uniforme titel Vintage plus interieur
Auteur Caroline Coehorst
Secundaire auteur Chris Muyres ; Eveline Stoel ; Anne-Marie Rem
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Brandt, oktober 2021
Overige gegevens 248 pagina's - foto's - 26 cm
Annotatie Colofon vermeldt: fotografie Caroline Coehorst, tekst Chris Muyres, tekst Eveline Stoel, styling Anne-Marie Rem - Met literatuuropgave
ISBN 9789493095731
PPN 435013637
Rubriekscode 774.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Interieurkunst; Fotoboeken
PIM Rubriek Huis en Tuin
PIM Trefwoord Binnenhuis-architectuur