Dordogne, Lot, Périgord
Boek

Dordogne, Lot, Périgord ([2021])/ Michelin, vertaling [uit het Frans] Sylvia Birnie, Henriëtte Gorthuis, Karin Snoep, Marian van der Ster ; eindredactie Karin Evers

Aanwezigheid

Recensie

In deze herziene en geactualiseerde* 'Groene reisgids' van Michelin maakt de lezer kennis met twee Franse departementen: Dordogne (met de Périgord) en Lot. De gids is opgebouwd volgens het bekende stramien, met eerst de mooiste plekjes gevolgd door de reisvoorbereiding, zoals vervoer, medische hulp, speciale activiteiten, waarna vrij uitvoerig wordt ingegaan op o.a. de geschiedenis, cultuur, gastronomie, kunst en het landschap. De steden en landschappen met hun bezienswaardigheden nemen de grootste plaats. Dat alles wordt beoordeeld met het bekende sterrensysteem, waarbij bezienswaardigheden worden ingedeeld in 'de reis waard', 'een omweg waard' en 'interessant'. Naast steden als Sarlat, Périgueux, en Cahors komen ook heel wat landelijke bezienswaardigheden en natuurparken aan bod. Dat alles wordt ondersteund met duidelijke kaartjes en kleurenfoto's, verwijzingen naar de bijbehorende Michelinkaarten, een index en een woordenlijst. Op de uitvouwbare voor- en achterflap een overzichtskaart en een legenda van pictogrammen. Een betrouwbare en gebruiksvriendelijke gids. Overzichtelijke kleurendruk.

Specificaties

Nederlands | 9789401474535 | 478 pagina's

Titel Dordogne, Lot, Périgord
Instelling Manufacture Francaise des Pneumatiques Michelin
Secundaire auteur Sylvia Birnie ; Karin Evers
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2021]
Overige gegevens 478 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: Périgeux, Rocamadour, Cahors - ISSN van de serie: ISSN 0763-1391 - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: (c)2017. - (De groene reisgids) - Met register - Vertaling van: Périgord, Quercy. - Parijs : Michelin, 2013. - (Le guide vert)
ISBN 9789401474535
PPN 43444264X
Rubriekscode Frankrijk 995.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dordogne; Reisgidsen ; Lot (departement); Reisgidsen ; Périgord; Reisgidsen
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Frankrijk

Relaties/Serie

Toeristische gids
Boek

Toeristische gids (1985-...)

vol.
Uitgeleend