Slimme Lotje
Boek

Slimme Lotje (januari 2022)/ Lieve Baeten

Het jonge heksje Lotje probeert een koffer open te toveren, maar dat is moeilijker dan ze denkt. Prentenboek met sfeervolle, gedetailleerde kleurenillustraties in aardetinten en enkele uitklappagina's. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Op een morgen vindt de jonge heks Lotje een koffer voor haar deur. Ze probeert hem open te toveren, maar dat lukt niet, ook niet met hulp van de Dokterheks en de Reisheks. Dan bedenkt ze dat als ze probeert hem open te toveren, hij dicht blijft; dus tovert ze hem dicht en dan springt hij open. Ze volgt de instructies uit de brief die in de koffer zit en komt zo op de Grote Heksenschool, waar haar een verrassing wacht. Prentenboek van de in 2001 overleden schrijfster/illustratrice. Haar zoon heeft het boek na haar dood afgemaakt, en met succes. Het bevat enkele herhalingen uit vorige Lotje-boeken, maar dat doet niets af aan het feit dat dit een prentenboek is met een doortimmerde plot en prachtige illustraties. De sfeervolle platen hebben veel aardetinten en staan vol details. Sommige laten zich bekijken als 'zoek-de-verschillen'-plaatjes (op de uitklappagina's), maar altijd is veel meer te zien dan de tekst verwoordt. De brief uit de koffer is als 'echte' brief opgevouwen in het boek geplakt. De tekst staat in een goed leesbare schreefletter in een witte balk onder de platen. De mooi geïllustreerde schutbladen trekken de luisteraar en de voorlezer onmiddellijk in het kijkproces. Heruitgave in iets grotere formaat door een andere uitgever. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462912373

Titel Slimme Lotje
Auteur Lieve Baeten
Secundaire auteur Wietse Fossey
Type materiaal Boek
Editie Tweede druk;
Uitgave Eke : De Eenhoorn, januari 2022
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties, portretten - 28 cm
Annotatie Voltooid door Wietse Fossey. - Met uitklappagina's - 1e druk van deze uitgave: Wielsbeke : De Eenhoorn, 2017. - Oorspronkelijke uitgave: Amsterdam : Clavis, (c)2003
ISBN 9789462912373
PPN 435118617
Genre sprookjes
Thematrefwoord Heksen ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Heksen