Voor altijd Barcelona
Boek

Voor altijd Barcelona ([2021])/ tekeningen: Cesc Dalmases, assistent: Marc Black ; scenario: Eduard Torrents ; inkleuring: Miquel Aloy en Isàvena Comeras ; vertaling [uit het Spaans] en lettering: BOOM!

Joana moet voor een schoolopdracht uitzoeken welke band haar familie heeft met FC Barcelona. Ze leert veel over de geschiedenis van de voetbalclub. Ballonstrip in kleur. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Joana, een Spaanse tiener, voelt zich alleen. Haar vader zit in Londen met zijn nieuwe gezin en heeft nooit tijd voor haar. Haar moeder is veel aan het werk en brengt haar dochter naar oma die niet ver van Barcelona woont. Joana haat alles en iedereen, maar begint toch aan een opdracht die ze via school heeft gekregen: uitzoeken hoe het zit met haar familie en de voetbalclub Barcelona. Al snel raakt Joana in de opdracht verdiept. Aan de hand van het familieverhaal van Joana komen we meer over de club Barcelona te weten. Hoe het ging in de jaren twintig van de vorige eeuw, welke moeilijke tijd Catalonië heeft doorgemaakt en welke spelers Barcelona uiteindelijk groot hebben gemaakt. De tekeningen in het stripverhaal geven van alles een duidelijk beeld, maar de taal in de strip is vaak erg ingewikkeld. Uitdrukkingen als bijvoorbeeld: 'een bijzonder vijandig politiek klimaat' of 'subversieve activiteiten tegen het regime' zijn niet echt meteen begrijpelijk voor de doelgroep vanaf ca. 9 jaar. Kortom: een leuke strip, maar met te moeilijk taalgebruik. Afzonderlijk leesbaar naast het vorige deel, 'La Masia, school van dromen' (2019)*.

Specificaties

Nederlands | 9789031438570 | 61 pagina's

Titel Voor altijd Barcelona
Auteur Cesc F. Dalmases
Instelling /BOOM!, Wingene
Secundaire auteur Eduard Torrents ; Marc Black ; Miquel Aloy
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Brussel] : Dupuis, [2021]
Overige gegevens 61 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
ISBN 9789031438570
PPN 434932442
Genre stripverhaal - sport
Thematrefwoord Voetbal ; Barcelona (voetbalclub) ; Schoolleven
Taal Nederlands

Relaties/Serie

FC Barcelona
Boek

FC Barcelona (2019-...)

vol. 2
Uitgeleend
Sport collection
Boek

Sport collection (2019-...)

vol.
Uitgeleend