Volg de weg!
Boek

Volg de weg! ga met je vinger over het pad en breng de dieren weer thuis ([2021])/ idee & inhoudelijk en grafisch concept: ZNU, tekst: ZNU ; illustraties: Anita Engelen

Hoe komt het hertje bij zijn papa? En hoe vindt het kuikentje haar mama terug? Volg het paadje maar met je vinger! Vierkant hardkartonnen prentenboek met kleurrijke, clichématige tekeningen en voelelementen door reliëf. Vanaf ca. 2 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Vierkant hard kartonnen prentenboek met gelamineerde bladzijden en afgeronde hoeken. De illustraties lopen door over twee pagina's en het kind wordt gevraagd om de vader of moeder van een bepaalde diersoort te zoeken. Dat moet via een dieperliggend paadje vol misleidende doodlopende delen. Het zijn vijf verschillende leefgebieden; de boerderij, het bos, de zee, de jungle en de slootkant. Het boek is ook goed te gebruiken als aanwijsboek om dieren te herkennen en te benoemen. Vrijwel alle dieren hebben jongen. De onderlinge verhoudingen van de dieren kloppen niet en ze lijken op knuffels. De tekst in de linkerbovenhoek beschrijft de zoekopdracht voor het kind maar het taalgebruik is niet altijd goed afgestemd op jonge kinderen, bv. 'baan je een weg'. De illustraties zijn kleurrijk en vriendelijk, maar clichématig. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044758252

Titel Volg de weg! : ga met je vinger over het pad en breng de dieren weer thuis
Auteur Anita Engelen
Instelling /Zuidnederlandse Uitgeverij, Aartselaar
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, [2021]
Overige gegevens 12 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
ISBN 9789044758252
PPN 434292370
Genre dierenleven
Thematrefwoord Dieren ; Zoekboeken ; Voelboeken
Taal Nederlands