Langstaarts wraak
Boek

Langstaarts wraak ([2021])/ Erin Hunter, vertaald [uit het Engels] door Ans van der Graaff

Na de dood van zijn vader Zanddoorn, een ervaren tunnelloper, staat Langpoot voor moeilijke keuzes. Hij is zelf een heiderenner en heeft een hekel aan tunnels. Moet hij de dood van zijn vader wreken? Wat is zijn plek in de kattenwereld, hoort hij wel bij de WindClan? Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het verhaal in de zesde 'Supereditie'* in de uitgebreide serie Warrior Cats concentreert zich op de WindClan. Binnen de WindClan wordt op twee manieren op prooi gejaagd: als heiderenner en als tunnelloper. Zanddoorn, de vader van Langpoot, is een bedreven tunnelloper, maar sterft bij de reddingspoging van Mus (een zwerfkat), als een tunnel vol water loopt en instort. Langpoot heeft een hekel aan tunnels en is in heel zijn wezen een heiderenner: wind in zijn vacht, geuren, hoogten, laagten, bladgroen, uitzicht, ruimte. Na de dood van zijn vader staat Langpoot (geboortenaam) als Langstaart (krijgersnaam) voor moeilijke keuzes: moet hij Mus gaan zoeken en de dood van zijn vader wreken? Hoort hij wel bij de WindClan? Waar is zijn plek in de kattenwereld? In zijn eenzame avontuur raakt hij innig bevriend met huiskat Joris en ontwikkelt een diep doorleefde gewetensvolheid. Dit deel is bijzonder mooi, invoelend geschreven en kan los van de reeks gelezen worden. Uiteindelijk keert Langstaart terug naar de WindClan en wordt een gewaardeerd clanleider. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059249769 | 606 pagina's

Titel Langstaarts wraak
Auteur Erin Hunter
Secundaire auteur Ans van der Graaff
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Baeckens, [2021]
Overige gegevens 606 pagina's - 22 cm
Annotatie Titelpagina vermeldt: Supereditie - Vertaling van: Tallstar's revenge. - Working Partners Limited. - (Warrior super edition)
ISBN 9789059249769
PPN 434473189
Genre dierenleven
Thematrefwoord Katten ; Wraak
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Warrior cats
Boek

Warrior cats (2009-...)

vol.
Uitgeleend
Erin Hunter