Vlieg, klein vogeltje, vlieg
Boek

Vlieg, klein vogeltje, vlieg ([2021])/ Caroline Nastro, met illustraties van Anca Sandu Budisan ; vertaling uit het Engels: Clavis Uitgeverij

Een vogeltje durft het nest niet te verlaten om de wijde wereld in te vliegen. Als zij over de rand van het nest kijkt, valt ze naar beneden en belandt in een doos die naar de stad wordt gebracht. Nu moet ze nog de moed vinden om te vliegen. Prentenboek met waterverfillustraties in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een vogeltje blijft achter in het nest, ook als de broertjes en zusjes al uitvliegen. Het nest is te hoog, de grond zo ver weg en ze heeft nog nooit gevlogen, dus hoe kan ze nu het nest verlaten? Haar moeder probeert haar te helpen, maar zonder succes. Op een dag valt het vogeltje uit het nest als ze te ver over de rand kijkt en komt terecht in een doos tomaten. Die doos wordt naar de stad gebracht en zo komt het vogeltje daar terecht, waar ze van alles meemaakt. Uiteindelijk durft ze vanaf een gondel in een reuzenrad haar vleugels uit te slaan. Een mooi opgebouwd verhaal met een duidelijke spanningsboog over het overwinnen van de vliegangst van het vogeltje en de moed die daarvoor nodig is. De dynamische, kleurrijke illustraties passen heel goed bij de sfeer van het verhaal en geven daar door veel details (zoals bij het leven in de stad) een extra dimensie aan. Vertaling van 'Fly, little bird, fly'* (2021). De jonge lezer zal zich met het vogeltje kunnen identificeren, want elk kind heeft wel iets dat het eigenlijk niet durft. Het vogeltje roept in tekst en beeld warme, ontroerende gevoelens op. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044841244

Titel Vlieg, klein vogeltje, vlieg
Auteur Caroline Nastro
Instelling /Clavis, Hasselt
Secundaire auteur Anca Sandu Budisan
Type materiaal Boek
Uitgave [Alkmaar] : Clavis, [2021]
Overige gegevens 31 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Vertaling van: Fly, little bird, fly. - New York : Clavis Publishing Inc., (c)2021
ISBN 9789044841244
PPN 43430252X
Thematrefwoord Angsten ; Zelfvertrouwen ; Vogels ; Vliegkunst
Taal Nederlands